Nyheter

Jazzlansering i New York

I midten av januar blir norsk jazz markert i New York. Gard Nilssen’s Acoustic Unity og Rohey spiller under Winter Jazzfest, og Norsk jazzforum lanserer den åttende utgaven av promocden JazzCD.no.

Rohey og Gard Nilssen’s Acoustic Unity er invitert til å spille på festivalen Winter Jazzfest i New York i januar 2018. Den prestisjefylte festivalen er av JazzTimes kåret til “#1 Jazz Festival in North America”, og kan være en viktig døråpner for norske band i USA.

– Norge har et jazzmiljø det er grunn til å være stolt av, og som legges merke til i USA, sier Marit Gjelten ved Generalkonsulatet i New York, som synes det er stor stas at to fremtredende norske artister, Gard Nilssen’s Acoustic Unity og Rohey,  skal spille på WinterJazz i New York.

– Generalkonsulatet i New York ser på dette som resultat av en langsiktige satsing for å fremme norsk jazz i USA. Amerikanske bransjeaktører har fått støtte fra oss å reise til norske jazzfestivaler, og i etterkant ser vi at de tar med seg norske artister til festivaler i USA.  Vi på generalkonsulatet gleder oss over å kunne bidra til fest rundt lanseringen av jazzCD.no på WinterJazz, sier Gjelten.
Saken fortsetter under bildet.
Marit Gjelten ved Generalkonsulatet i New York (foto: Generalkonsulatet)

Ny utgave av JazzCD.no lanseres i New York
Under Winter Jazzfest lanserer Norsk jazzforum, i samarbeid med generalkonsulatet i New York og Music Norway, den åttende utgaven av JazzCD.no. Lanseringen finner sted på NuBlu lørdag 13. januar med presentasjon av Ashley Kahn, skribent og professor ved NYU og forfatter av cd’ens liner notes, og minikonsert med Gard Nilssen’s Acoustic Unity.

Den triple promocden presenterer drøyt førti internasjonalt aktuelle norske jazzmusikere og –band for arrangører og medier over hele verden, og er et samarbeid mellom Norsk jazzforum, Utenriksdepartementet og Music Norway. Dette er åttende gang norsk jazz promoteres på denne måten ute i verden, og Norsk jazzforum og UD er glade for å kunne videreføre et suksessrikt samarbeide. 4000 eksemplarer av jazzCD.no distribueres nå gjennom Norsk jazzforums eget nettverk, UDs utenriksstasjoner og Europe Jazz Network til internasjonale medier, festivaler og arrangører.

Spilletider:
Gard Nilssen’s Acoustic Unity
Fredag 12/1 kl. 20:00 – The Bitter End (147 Bleecker Street)
Lørdag 13/1 kl. 14:00 – Nublu (151 Avenue C, mellom 9/10th)

Rohey
Lørdag 13/1 kl. 22:00 – Nublu (151 Avenue C, mellom 9/10th)

Ashley Kahns liner notes kan leses her.

JazzCD.no – 8th set – jazz from Norway 2018 inneholder musikk fra følgende:
Hanna Paulsberg ConceptKjetil Mulelid TrioRoheyErlend Apneseth TrioErik HonoréAtomicKrokofantGard Nilssen´s Acoustic UnityArild Andersen TrioDaniel HerskedalTorun EriksenArve HenriksenKjetil HusebøHelge Lien TrioEyolf DaleNorthern ConceptEllen Andrea WangMarius NesetEple TrioEspen RudHalles KometFrode KjekstadMegalodon CollectiveDans les arbesBallroggMonosweziErland DahlenMaren SelvaagMagnolia JazzbandTeam HegdalJonas Cambien TrioWako & Oslo Strings Scheen Jazzorkester & Audun KleiveBugge WesseltoftSilje NergaardStein UrheimHegge  – Nils Økland BandMats EilertsenTanaka/Lindvall/WallumrødNakama – Jan Bang + Eivind AarsetDag Arnesen Trio

Rohey spiller på Winter Jazzfest lørdag 13. januar (pressefoto: Signe Fuglesteg Luksengard)

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev