Nyheter

Jazznytt18 på Vossa Jazz

Samtaleklubben Jazznytt18 er på Vossa Jazz med celebre gjester som Jan Erik Vold, Eirik Hegdal og Skadedyr.

Fredag 23. mars starter Vossa Jazz med et spenstig, moderne og allsidig program, med høydepunkter som Mary Halvorson’s Code Girl, Arild Andersen Quartet, Goran Kajfeš  Subtropic Arkestra, Django Bates og 1982, og mye, mye mer. Etter en lett hoderegning har vi kommet frem til at fredagen ikke har rom for en eneste lydpause fra kl 19 til leggetid i 2-tiden. Jazzintro presenterer Kjemilie og Relling lørdagen, og det er liv og røre over alt.


Samtaleklubben Jazznytt18 er en moveable feast for anledningen, og skal ha to arrangementer på Vossa Jazz i år, med et veldig flott og celebert utvalg med musikalske kunstnere som skal snakke med Jazznytt18s Audun Vinger på formiddagen lørdag og søndag.
Saken fortsetter under bildet.
Skadedyr øver til sitt bestillingsverk. Foto: Vossa Jazz


Vossa Jazz har flere bestillingsverk i år, og lørdag kl. 12 i foajeen på Gamlekinoen blir det møter med komponistene. Skadedyr stiller med musikerne og komponistene Heida Mobeck, Hans Hulbækmo, Anja Lauvdal. Verket «Mutationes Tempestas» handler om å være i verden, hvordan mennesket kan bevege seg i en stadig omskiftelig natur. Ting tyder på at dette blir en frodig forestilling utenom det vanlige, ord som «dramaturgi» er nevnt. Anders Røine, multimusiker kjent fra mye nyskapende folkemusikk som bl.a. Sudan Dudan, er gjestemusiker, og dette virker jo veldig spennende, som alt Skadedyr foretar seg. De kommer med sitt tredje album «Musikk!» senere i april. 

Lørdag vil det også bli et møte med saksofonkolloss Eirik Hegdal, som sammen med en fabelaktig gjeng (Eivind Lønning, Mattias Ståhl, Nils Olav Johansen, Ole Morten Vågan, Jon Fält) skal presentere årets Tingingsverk. Det har fått tittelen «Musical Balloon», hvis røde tråd er den ballongen henger i. Med disse musikerene og en komponist og arrangør av Hegdals kaliber, bør den tåle å gå himmelhøyt.
Saken fortsetter under bildet.

Erik Hegdal med Eivind Lønning, Ole Morten Vågan, Nils Olav Johansen, Mattias Ståhl og Jon Fält. Foto: Vossa Jazz

Søndag kl. 11 i foajeen på Gamlekinoen blir det møte med en av norsk kulturlivs viktigste entusiaster og formidlere: poet og sanger Jan Erik Vold. Hans arbeid for og i jazzen, og spesielt med flere tiårs fruktbare legeringer av jazz & poesi med historiske samarbeid og utgivelser med Jan Garbarek-gjengen, Egil Kapstad, Chet Baker og mange, mange andre, er nesten et livsverk i seg selv. Og i tillegg kommer alt det andre! Jan Erik Vold behersker den essensielle evnen å beholde begeistringen, men har også sin samfunnskritiske sans intakt, langt uti voksenårene. Han åpner årets Vossa Jazz, og skal også opptre med Come Shine på lørdagskvelden.

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev