Nyhet

OsloJazz hyller Joni Mitchell i åpningskonserten

Med et norsk stjernelag bestående av blant andre Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik og Anja Lauvdal (bildet) hylles Joni Mitchell på Oslo Jazzfestivals åpningskonsert i Operaen 12. august 2018.

Oslo Jazzfestival inviterer til åpningskonsert i Den Norske Opera & Ballett, hyllest til Joni Mitchell, med Rohey Taalah, Susanna og Frida Ånnevik med flere. Musikalsk leder for kvelden er Anja Lauvdal og med i bandet er Hanna Paulsberg, Heida Mobeck, Torstein Lavik Larsen, Christian Winther, Magnus Nergaard og Hans Hulbækmo.

I 2018 fyller Joni Mitchell 75 år og det er også 50 år siden debutalbumet hennes kom ut. Selv om hennes karriere startet i den akustiske folk-scenen så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzterritoriet.

– Hennes forhold til jazz har alltid vært nært, noe albumet Mingus og samarbeidet med musikere som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny og Herbie Hancock beviser. Ikke mange har satt så dype spor i folks bevissthet opp gjennom sin lange karriere som plateartist som Joni, og hun står frem som en av de største låtskriverne vi har. Vi er derfor veldig spent på hva Anja Lauvdal & co finner på når de nå gir seg i kast med dette materialet, sier festivalsjef Edvard Askeland i en pressemelding.
Saken fortsetter under bildet.

Susanna er en av vokalistene Anja Lauvdal har tatt med seg til Hyllest til Joni Mitchell, Oslo Jazzfestivals åpningskonsert i Operaen. (pressefoto: Anne Valeur)

“…staying the same is boring. And change is interesting”, sa Joni Mitchell til Rolling Stone Magazine i 1979. Oslo jazzfestival ønsket å få en så frisk tilnærming som mulig til Jonis rike låtmateriale, og valgte derfor Anja Lauvdal som musikalsk leder. Lauvdal er en av de mest interessante unge musikerne og komponistene vi har i Norge, noe festivalen merket seg allerede i 2011 da hun ble tildelt festivalens Young Star-pris. Lauvdal har valgt å ta med seg musikerne Hanna Paulsberg (GURLS, Hanna Paulsberg Concept), Heida Mobeck (Broen, Skrap, Skadedyr m.fl), Torstein Lavik Larsen (Skadedyr, Operasjon Hegge), Christian Winther (Monkeyplot, Girl), Magnus Nergaard (Monkeyplot, Ich Bin Nintendo) og Hans Hulbækmo (Atomic, Broen, Skadedyr) sammen med sangerne Rohey Taalah, Susanna og Frida Ånnevik. Flere navn kommer senere.

– Jeg gleder meg enormt mye til denne konserten! Det er så lett å høre hva Joni Mitchell elsker med musikken sin. Det virker som hun har vært veldig opptatt av å følge sin egen nysgjerrighet, og jeg blir overrasket hele tida. Hun har valgt å forske på nye ting og forandre seg gjennom hele karrieren, selv om det ikke alltid har blitt tatt godt imot av presse og publikum. Jeg ser på musikken hennes som kompromissløs og uredd og visjonær, men også umiddelbart varm og inkluderende. På et intervju jeg så med henne i jula sa hun: «Kindness is what amazes me most these days», som jeg syns var veldig fint, og også veldig passende for tida vår og Norge i dag. Og godhet og glede i musikk må jo være det beste som finne, sier Lauvdal.

Mer om programmet på Oslo Jazzfestivals nettsider.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev