Nyheter

Van Morrison til Moldejazz

Van Morrison vender tilbake til Moldejazz og gjør sin eneste konsert i Norge i 2018. Sent i fjor slapp han albumet «Versatile» med blant annet tolkninger av standardlåter fra jazzrepertoaret.

For 22 år siden sto Molde på hodet da Van Morrison gjestet Moldejazz både med egen konsert, og som overraskelsesgjest på Bob Dylan sin konsert dagen før. 18. juli vender han endelig tilbake med storslått konsert på Romsdalsmuseet. Dette blir den eneste konserten han gjør i Norge i 2018.

– Vi gleder oss stort til det som ligger an til å bli en feststemt konsert med en av de aller største nålevende artistene, sier Moldejazz i en pressemelding.

Den nordirske multiinstrumentalisten og låtskriveren (72) har holdt det gående siden midten av sekstitallet, og tilhører en generasjon rockere som aldri ser ut til å gå tom for batteri. Morrison er viden kjent som en av de mest uvanlige og influerende vokalistene i rockehistorien. Kritikeren Greil Marcus har gått så langt som å si at «ingen hvit mann synger som Van Morrison». Han har vunnet to Grammys og blitt nominert fem ganger, og han er innskrevet i både Rock And Roll Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame.

Van Morrison er svært produktiv for tiden og slapp to plater bare i fjor. Hans 38ende plateutgivelse «Versatile» kom på slutten av året og bestod av tolkninger av standardlåter fra jazzrepertoaret og noen egne låter. The Guardian omtalte utgivelsen som «en livlig reise gjennom swingens sangbok» i en svært positiv anmeldelse. «Å spille inn sanger som dette – spesielt standardlåtene – ga meg sjansen til å strekke meg vokalmessig, og å vende tilbake til musikken som først inspirerte meg til å begynne å synge – jazz!» uttalte artisten i forbindelse med lanseringen.

Moldejazz har tidligere offentliggjort den amerikanske bandlederen, komponisten og arrangøren Maria Schneider som Artist In Residence, Donny McCaslin, Hudson, Di Derre, Trondheim Jazzorkester & The MaxX, Trondheim Voices, Gurls, Paal Nilssen-Love XL Unit, Ingebjørg Bratland og Adam Douglas. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Andrea Parkins, Yong Yandsen/Siew-Wai Kok/Ole Mofjell/Natalie Sandtorv, Joëlle Léandre/Kazehito Seki, Arma Agharta, THE END - All Ears/Victoria, Nasjonal jazzscene, 12. januar 2018

En kveld i kupert terreng

Det blir en lykkelig slutt på festivalfredagens sammensatte opplevelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev