Nyheter

Van Morrison til Moldejazz

Van Morrison vender tilbake til Moldejazz og gjør sin eneste konsert i Norge i 2018. Sent i fjor slapp han albumet «Versatile» med blant annet tolkninger av standardlåter fra jazzrepertoaret.

For 22 år siden sto Molde på hodet da Van Morrison gjestet Moldejazz både med egen konsert, og som overraskelsesgjest på Bob Dylan sin konsert dagen før. 18. juli vender han endelig tilbake med storslått konsert på Romsdalsmuseet. Dette blir den eneste konserten han gjør i Norge i 2018.

– Vi gleder oss stort til det som ligger an til å bli en feststemt konsert med en av de aller største nålevende artistene, sier Moldejazz i en pressemelding.

Den nordirske multiinstrumentalisten og låtskriveren (72) har holdt det gående siden midten av sekstitallet, og tilhører en generasjon rockere som aldri ser ut til å gå tom for batteri. Morrison er viden kjent som en av de mest uvanlige og influerende vokalistene i rockehistorien. Kritikeren Greil Marcus har gått så langt som å si at «ingen hvit mann synger som Van Morrison». Han har vunnet to Grammys og blitt nominert fem ganger, og han er innskrevet i både Rock And Roll Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame.

Van Morrison er svært produktiv for tiden og slapp to plater bare i fjor. Hans 38ende plateutgivelse «Versatile» kom på slutten av året og bestod av tolkninger av standardlåter fra jazzrepertoaret og noen egne låter. The Guardian omtalte utgivelsen som «en livlig reise gjennom swingens sangbok» i en svært positiv anmeldelse. «Å spille inn sanger som dette – spesielt standardlåtene – ga meg sjansen til å strekke meg vokalmessig, og å vende tilbake til musikken som først inspirerte meg til å begynne å synge – jazz!» uttalte artisten i forbindelse med lanseringen.

Moldejazz har tidligere offentliggjort den amerikanske bandlederen, komponisten og arrangøren Maria Schneider som Artist In Residence, Donny McCaslin, Hudson, Di Derre, Trondheim Jazzorkester & The MaxX, Trondheim Voices, Gurls, Paal Nilssen-Love XL Unit, Ingebjørg Bratland og Adam Douglas. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på toneangivende amerikansk festival

Susanna, Jenny Hval og Jaga Jazzist er blant flere norske band og artister som er invitert til å spille på en av USAs mest toneangivende musikkfestivaler. For andre år på rad får norsk musikk en sentral plass på Big Ears som arrangeres i Knoxville, Tennessee 22. – 25 mars.

Nyheter

Jazzintro på Vossa Jazz

Bandene Kjemilie og Relling møtes til duell under Vossa Jazz når den første av fire innledende runder av Jazzintro 2018 arrangeres lørdag 24. mars.

Meld deg på vårt nyhetsbrev