Nyheter

Maijazz’ store jubileumskonsert

Ralph Towner & Bjergsted Jazzensemble spiller i Stavangerkonserthus 7. mai i anledning feiring av den 30. Maijazzfestivalen.

Det er i samarbeid mad UiS og Stavanger Konserthus at Maijazz inviterer til jubileumskonsert.

Ralph Towner, en av verdens fremste gitarister og en betydelig komponist, var med å åpne den første Maijazz-festivalen. I den anledning synes Maijazz det er på sin plass å hedre den stadig like aktuelle artisten som har vært på den internasjonale jazzscenen i snart 50 år.
Ralph Towner var med å starte gruppen Oregon 1970 og de turnerer fortsatt verden rundt. Maijazz liker å gi Bjergsted Jazzensemble utfordringer, og under jubileumsfestivalen utfordrer de studentensemblet ved UiS til å møte en av de virkelig store innen jazzverden.
Gitarist Nels Cline sier følgende om Towner til magasinet Fretboard: – Ralph is an artist to whom I owe a tremendous amount and one I’d like to expose to the uninitiated. He is one of the of greats who’s still playing and writing and whose work has always been good.

Mer om Maijazzprogrammet her.

Fra forsiden

Nyheter

David Fricke har hatt litt av en helg

Et nytt Jazznytt er ute! Cover-story Kim Myhr har laget spilleliste med inspirasjonene sine, Bent Sæther har gitt TO blindebukkintervjuer og spilt en fantastisk konsert, ny info om den danskeste jazzlåten har kommet til overflaten, Rolling Stone-redaktør David Fricke var på alle konsertene, det var vi også og snart er det allEars. Now’s the time!

Meld deg på vårt nyhetsbrev