Nyheter

Plateselskapet Hubro feirer med minifestival

For å feire at plateetiketten HUBRO ble startet i Haugesund for åtte år siden, stelles det i stand en spontan éndagsfestival lørdag 28. oktober. Det blir konserter med Stein Urheim, Monkey Plot og Moon Relay samt utstilling og platesalg.

I åtte år har Andreas Meland drevet plateetiketten HUBRO fra sitt kontor på HKV i Haugesund, og står nå bak nesten hundre utgivelser med artister som Nils Økland Band, Møster!, Geir Sundstøl, Christian Wallumrød, Cakewalk, Jessica Sligter og Mats Eilertsen. Selskapet har fått oppmerksomhet langt utenfor landegrensene, fra NRK Dagsrevyen og kinesiske dagsaviser til BBC6. Egne radioprogrammer om etiketten har blitt sendt på radiokanaler i hele verden og det har vært artikler om selskapet i blader som Record Collector, Downbeat, Electronic Sound og New York City Jazz Record.

Konserter, utstilling og platesalg
For å feire åtte år med HUBRO har Meland stelt i stand en spontan éndagsfestival i Haugesund. Det blir utstilling av cover og plakater samt åpen platebutikk med gode priser. Det ferske duoprosjektet Stein Urheim og Jørgen Træen (Sir Dupermann) gjør en gratis minikonsert kl 15.00. Gitarist Stein Urheim har gitt ut fire kritikerroste album på HUBRO, nå sist albumet «Utopian Tales» som opprinnelig var et bestillingsverk til Vossa Jazz. Jørgen Træen (modulærsynth) lager, når han ikke produserer og mikser plater med folk som Susanne Sundfør, Jaga Jazzist og Kaizers Orchestra, elektronisk musikk.
Senere på kvelden fortsetter minifestivalen med konserter med Monkey Plot og Moon Relay.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev