Nyheter

Plateselskapet Hubro feirer med minifestival

For å feire at plateetiketten HUBRO ble startet i Haugesund for åtte år siden, stelles det i stand en spontan éndagsfestival lørdag 28. oktober. Det blir konserter med Stein Urheim, Monkey Plot og Moon Relay samt utstilling og platesalg.

I åtte år har Andreas Meland drevet plateetiketten HUBRO fra sitt kontor på HKV i Haugesund, og står nå bak nesten hundre utgivelser med artister som Nils Økland Band, Møster!, Geir Sundstøl, Christian Wallumrød, Cakewalk, Jessica Sligter og Mats Eilertsen. Selskapet har fått oppmerksomhet langt utenfor landegrensene, fra NRK Dagsrevyen og kinesiske dagsaviser til BBC6. Egne radioprogrammer om etiketten har blitt sendt på radiokanaler i hele verden og det har vært artikler om selskapet i blader som Record Collector, Downbeat, Electronic Sound og New York City Jazz Record.

Konserter, utstilling og platesalg
For å feire åtte år med HUBRO har Meland stelt i stand en spontan éndagsfestival i Haugesund. Det blir utstilling av cover og plakater samt åpen platebutikk med gode priser. Det ferske duoprosjektet Stein Urheim og Jørgen Træen (Sir Dupermann) gjør en gratis minikonsert kl 15.00. Gitarist Stein Urheim har gitt ut fire kritikerroste album på HUBRO, nå sist albumet «Utopian Tales» som opprinnelig var et bestillingsverk til Vossa Jazz. Jørgen Træen (modulærsynth) lager, når han ikke produserer og mikser plater med folk som Susanne Sundfør, Jaga Jazzist og Kaizers Orchestra, elektronisk musikk.
Senere på kvelden fortsetter minifestivalen med konserter med Monkey Plot og Moon Relay.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev