Nyheter

Sildajazz starter onsdag

Rundt 50 000 besøkende er ventet til Haugesund og Sildajazz denne uka når festivalen arrangeres for 31. gang. På programmet står blant andre Jamie Cullum, China Moses (bildet), Rohey, Ellen Andrea Wang, Elephant9 og Moon Hooch.

Bildet over: China Moses (pressefoto)

Næringsminister Monica Mæland åpner årets Sildajazz i Maritim Hall onsdag 9. august. Pianisten og komponisten Monty Alexander står for åpningskonserten med sitt prosjekt Harlem-Kingston Express.

Randi Tytingvåg Trio har med seg Nils Økland som gjestemusiker, og presenterer ny musikk som slippe på plate senere i høst. (pressefoto)
Randi Tytingvåg Trio har med seg Nils Økland som gjestemusiker, og presenterer ny musikk som slippes på plate senere i høst. (pressefoto)

De neste fire dagene kan Sildajazz by på blant annet Blood, Sweat & Tears, Fantastic Negrito, Svein Olav Herstad Trio, Bernhoft & The Fashion Bruises, Randi Tytingvåg Trio med Nils Økland, Jazzin’ Babies, Bodil Niska Kvartett og Haugaland Storband med Odd René Andersen. Se hele programmet her.
I tillegg kan publikum få med seg en rekke kro-konserter og gratisarrangementer samt barneparade og marked.

Årets festivalkunstner er haugesunder Sigmund Olsvik. Utstillingen åpner onsdag 9. august kl.17:00 i Galleri Hantho.

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev