Nyheter

Fem dager med Anjazz på Hamar

Den amerikanske artisten China Moses (bildet) åpner årets Anjazz i Hamar Teater onsdag 10. mai. Trygve Seim, John Butcher & Ståle Liavik Solberg, Morten Qvenild og Marilyn Mazurs Shamania står også på programmet.

Anjazz, som startet opp i 2005, vokser seg stadig større og presenterer både store nasjonale og internasjonale navn. De fleste konsertene finner sted på Hamar Teater. Den danske perkusjonisten Marilyn Mazur kommer til teatret med prosjektet Shamania, et ensemble med ti skandinaviske musikere, blant annet norske Sissel Vera Pettersen, Hildegunn Øiseth og Ellen Andrea Wang. I Hamar Domkirke spiller svenske Katarina og Svante Henryson, Trygve Seim og Karl Ivar Refseth trio. Festivalen avsluttes i Hamar Kulturhus søndag 14. mai med et av åttitallets store popband, britiske Level 42. Se hele programmet til Anjazz her.
I tillegg til konserter for de voksne har festivalen JAZZBALLONG for de minste, parade og gratiskonserter på torget under Superlørdag og workshop ANJAZZ UNG i samarbeid med Hamar Jazzklubb. Nordic Blue holder konsert for de innsatte i Hamar fengsel.

Seminar for ungdom
Anjazz arrangerer også i år jazzseminar for unge mellom 14 og 20 år under ledelse av instruktør Olav Slagsvold. Unge musikere får en unik mulighet til å bli inspirert av jazzmusikk og improvisasjon og ha det gøy i samspill. Seminaret vil munne ut i en konsert søndag ettermiddag der resultatet fra dagens jobbing vil bli presentert. Instruktør Olav Slagsvold er saksofonist og utdannet ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Han jobber til daglig i kulturskolen i Elverum og musikklinja på Stange videregående Skole.

Ny scene for lokale artister
Nytt av året er HEMATT der Anjazz har invitert lokale artister til egen scene. Det finnes mange jazzmusikere i Hamar-området og Anjazz ønsker med Hematt-scenen å ta vare på det lokale miljøet. Det blir fire Hematt-konserter i løpet av torsdag og fredag. Utøverne har i hovedsak lokal tilknytning enten de holder til i området, eller kommer hemmat på besøk under festivalen. Trommeslager Ståle Liavik Solberg er én av hamarsingene som kommer hjem på besøk til Anjazz. Han tar med seg den britiske saksofonisten John Butcher til et grenseløst møte i salongen på Hamar Teater.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev