Nyheter

Lyden av Bergen

Erlend Skomsvoll (bildet) og Bergen Big Band presenterer årets store bestillingsverk på Nattjazz, med den ambisiøse tittelen «Lyden av Bergen». I tillegg er Oumou Sangaré og BMXL klare for årets festival.

Erlend Skomsvoll relanserer seg selv som bergenspatriot og har med seg ny musikk til byen. Han har latt seg inspirere av Bergenske «lyder» i komponeringen, samtidig vil han også utforske hvilke historiske hendelser som har preget byen og lete etter det musikalske særpreget i de ulike bydelene. I forarbeidet har han blant annet fått assistanse av lokalhistoriker Mons Kvamme, for å bli bedre kjent med Bergens egenart og historie.

Skomsvoll er kanskje mest kjent som pianist i Come Shine, men han er også en populær og respektert storband-arrangør, og har ledet kritikerroste samarbeid med blant andre Trondheim Jazzorkester og Chick Corea de siste årene. Bergen Big Band er på sin side et av landets fremste storband og feiret i fjor 25 år. Ensemblet består av 17 profesjonelle musikere hvor de aller fleste er aktive på jazzscenen regionalt, nasjonalt og flere av dem også internasjonalt. «Lyden av Bergen» får urpremiere på Nattjazz, lørdag 27. mai, og presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

BMXL og Oumou Sangaré Nattjazz-klare
BMX startet opprinnelig som en trio på Nattjazz i 2006, med musikk inspirert av Motian-Frisell-Lovano. Bandet endret raskt kurs og fokuset ble flyttet over til eget materiale. Komposisjonene er hovedsakelig skrevet av Njål Ølnes, men med denne ikke alltid tydelig hva som er planlagt og hva som oppstår her og nå. Til årets festival kommer bandet i BMXL-utgave, med et stjernelag av norske musikere på scenen: Øyvind Skarbø, Thomas T. Dahl, Ståle Storløkken, Eirik Hegdal og Per Jørgensen.

Oumou Sangaré er også tilbake på Nattjazz, torsdag 1. juni. «The Songbird of Wassoulou» er kjent for sin intense energi, karismatiske scenetekke og grenseløst svingende musikk, og det er kanskje ikke så rart at publikum over hele verden har omfavnet musikken hennes. Fra et land som har fostret Salif Keita og Bassekou Kouyate har hun etterhvert overtatt verdsmusikktronen og fremstår i dag som den dominerende artisten fra Mali.

pressemelding: Nattjazz
pressefoto: Audun Humberset

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev