Nyheter

Særingfest på KongsbergJazz

De aktive musikerne Paal Nilssen-Love og Ståle Liavik Solberg, som sammen programmerer festivalen Blow Out! i hovedstaden, står bak en nyvinning på årets Kongsberg Jazzfestival: minifestivalen Særingfest.

på bildet over: Paal Nilssen-Love og Ståle Liavik Solberg (foto: Tine Hvidsten)

Særingfest er en helaften med musikk og lyd i alle former og varianter, mat og drikke, mingling og sommerstemning – rett og slett en festival i festivalen.
– Det blir fire svært forskjellige konserter som presenterer noe av det ypperste og mest spennende innenfor europeisk improvisasjonsmusikk i dag. Publikum kan forvente en heidundranes kveld med topp musikk og nye og gamle venner, sier Ståle Liavik Solberg, den ene av kveldens to kuratorer, entusiastisk.

Kongsberg Jazzfestival har som mål å være den ledende jazzfestivalen innenfor nyskapende og grensesprengende musikk. – Med nyvinningen Særingfest, gjestekuratert av Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love, håper vi at enda flere publikummere blir nysgjerrige på noe av den nyskapende musikken vi har på programmet, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Fire konserter på programmet
Konge
er et splitter nytt band med ingen ringere enn saxsjef Mats Gustafsson i spissen. Sammen med den danske saxofonisten Signe Emmeluth, bassist Ole Morten Vågan og den danske trommisen Kresten Osgood utgjør de en kruttsterk union. Brand/Sanders Duo består av trombonisten Sarah Gail Brand – omtalt av The Wire som «the most exciting trombone player for years» og den engelske trommisen Mark Sanders. Tysk/franske Pascal Niggenkemper har de siste åra holdt til i New York. Han trakterer kontrabassen på en måte som framstår ukonvensjonell sjøl blant de mest blaserte og herda frijazzentusiaster. Pan-Scan Ensemble består av ni av de ypperste musikerne man finner på den skandinaviske impro-scenen.

For et grundigere dypdykk i Særingfestens program, les her.

pressemelding: Kongsberg Jazzfestival

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev