Nyheter

Susanna x 3 på Kongsberg Jazzfestival

Fjorårets mottaker av den høythengende musikerprisen DNB-prisen, Susanna, skal sette sitt tydelige preg på årets Kongsberg Jazzfestival i en omfattende satsning: Publikum får høre Susanna i tre totalt ulike konserter i tre ulike rom på tre ulike dager med tre forskjellige konstellasjoner.

pressefoto: Anne Valeur

DNB-prisen deles ut til en musiker som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen. Susanna har ikke bare preget den norske jazzscenen, men satt sitt umiskjennelige preg på hele den norske musikkscenen. Lørdag mottok hun Spellemannprisen i åpen klasse for albumet «Triangle».

Susanna opptrer i et musikalsk landskap der sjangergrensene tøyes og i mange tilfeller ikke eksisterer. Susanna har utmerket seg som en sterk og innovativ låtskriver, komponist og tekstforfatter, men også som en fremragende tolker og formidler av andres låter og tekster.
Under Kongsberg Jazzfestival får publikum oppleve tre ulike sider av Susanna: Susanna i kirkekonserten «Go Dig My Grave» med bl.a. harpisten Giovanna Pessi og Tuva Syvertsen (Valkyrien Allstars) på hardingfele, Susanna i solokonsert, og Susanna i mørkt og dramatisk format med kor og fullt band i Kongsberg Musikkteater.

– Susanna er en særpreget artist som vi synes det var naturlig å gjøre en ekstra satsning på i året hun er DNB-prisvinner. Med tre veldig forskjellige konserter vil publikum få oppleve tre helt ulike sider av hennes musikalske virke – vi anbefaler selvsagt publikum å få med seg mer enn én konsert! sier festivalsjef Kai Gustavsen i en pressemelding.

 

Fra forsiden

Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev