Nyheter

Espen Berg Trio utnevnt til NTNU-ambassadør

Espen Berg Trio ble under Jazzfest lørdag 7. mai utnevnt til NTNU-ambassadør for 2016/2017. Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival, og trioen skal det neste året virke som ambassadør for NTNU og jazzmiljøet i Trondheim.

pressefoto: Christina Undrum Andersen

Lørdag 7. mai ble Espen Berg Trio utnevnt til NTNU-ambassadør på Trondheim Jazzfestival. Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Ambassadøren får et stipend på 50.000 kroner som skal brukes til turnering og/eller promotering.

Ambassadøren utpekes av en komité med medlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival. I komiteen i år satt Eirik Lian fra NTNU, Ernst Wiggo Sandbakk fra Trondheim Jazzfestival og musiker Hedvig Mollestad Thomassen.

Komiteens begrunnelse:
«Lederen av Espen Berg Trio var syv år første gang han opptrådte på nasjonal TV med egenkomponert musikk. Siden har det gått slag i slag og i 2008 gikk han ut med mastergrad fra NTNU Jazzlinja, hvor han nå også underviser. Internasjonale jazzmedier har beskrevet pianisten Berg som en spenningsskapende mester, som lykkes med å kombinere tradisjonell folkeromantisme, norske landskap og lyrisk jazzimprovisasjon, samtidig som det er en renhet og friskhet i komposisjonene. Bárður Reinert Poulsen (bass) og Simon Olderskog Albertsen (trommer) har hver sin bachelorgrad fra NTNU Institutt for musikk og bidrar til Bergs intrikate og dynamiske komposisjoner på mesterlig vis. Espen Berg Trio har turnert i inn- og utland og ga i 2015 ut albumet «Mønster» på japansk plateselskap. Det er en glede for juryen å utnevne Espen Berg Trio til NTNU-ambassadør for 2016/2017.»

Utnevnelsen innebærer at artisten eller bandet får bruke den offisielle tittelen NTNU-ambassadør. Virketiden gjelder fra utnevnelsen finner sted og 12 måneder frem i tid. Tittelen NTNU-ambassadør varer evig og skal aktivt brukes i promotering av artisten også etter virketiden.
Jazztrioen EBT slapp debutalbumet «Mønster» på det japanske plateselskapet Blue Gleam og norske Atterklang i 2015. I den forbindelse ble trioen omtalt som «det beste innen klassen Art of the Trio» (Dagsavisen) og «ny norsk stjernetrio» (Tor Hammerø). Terje Mosnes skrev at “en pianotrio i internasjonal toppklasse er i ferd med å tre fram”. EBT har tidligere spilt på festivaler i Rotterdam, Paris, Bergen og Trondheim. I 2016 går ferden blant annet til Milano og på turné i Japan. Den samspilte, humørfylte og temperamentsfulle trioen spiller musikk skrevet av pianist Espen Berg. Rytmisk intrikate og harmonisk komplekse komposisjoner formidles med dybde og letthet, og fremfor alt stor utadvendthet.

Fra forsiden

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Nyhet

Ny daglig leder i Sildajazz

Terje Ekrene Vik er ansatt som ny daglig leder i Sildajazz. - Med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt, uttaler styreleder Rune Hagland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev