Nyheter

Stort festivalslipp

Tre av landets største jazzfestivaler slipper nye navn i dag. Moldejazz med blant annet Lizz Wright og Trondheim Jazzorkester & Skrap, Nattjazz med Needlepoint og The Firebirds, og Sildajazz med Trail of Souls (bildet).

Solveig Slettahjell , Knut Reiersrud og In The Country utgjør Trail of Souls, og 11. august spiller de i Festiviteten under Sildajazz.
– Med Solveig Slettahjells inderlige stemme, In The Country´s sfæriske lydkulisser og Knut Reiersruds særegne gitarsound, ser vi fram til et sterkt musikalsk møte under årets Sildajazz, sier festivalsjef Bjarne Dankel.
Mer om Sildajazz-programmet her.

Stjernevokalisten Lizz Wright kommer til årets Moldejazz med nytt materiale og eget band. På Romsdalsmuseet blir det trippelkonsert med hiphop-funnet Ivan Ave, elektronika-favorittene Lemaitre og Karpe Diem. Ivan Ave blir også å møte på klubbnatta på Plassen sammen med kollektivet Mutual Intentions. Sparebank1 JazZtipendiatene Skrap gjør sitt nyskrevne verk for Trondheim jazzorkester tirsdag 19. juli, og senere samme kveld blir det fritt og lekent i Storyville med Anna Högberg Attack. Lørdag 23. juli blir det verdenspremiere på Eyolf Dales Wolf Valley, et nytt band med nyskreven musikk.
Mer om Moldejazz-programmet her.

I dag er fem spennende nordiske jazznavn klare for årets Nattjazz på USF Verftet: den norske orgeltrioen Spirit In the Dark, progjazzbandet Red Kite, Stefan Pasborgs The Firebirds, danske Solborg/Banke Duo og Bjørn Klakeggs Needlepoint.
Mer om Nattjazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Petter Wettre

Petter Wettre tok med seg saksofonen og flyttet til Paris kun et par uker for koronarestriksjonene satte inn. Nye samarbeid og musikalske møter må vente, nå er det blogging, øving, trening og generelt venting som fyller dagene.

Nyheter

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival melder i dag at årets festival er avlyst. - Det er med tungt hjerte vi gjør dette, men styret har også et ansvar for å ta vare på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid. Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styreleder Juel H. Rye.

Meld deg på vårt nyhetsbrev