Nyheter

Kjetil Husebø med konserter og workshop i Nepal

Pianist og live-elektroniker Kjetil Husebø reiser denne uka til Nepal for å spille flere solokonserter på festivalen Jazzmandu og for holde workshops for studenter på musikkonservatoriet i Katmandu.

pressefoto: Fridtjof Wesseltoft

– Dette er min første tur til både Nepal og Jazzmandu og jeg gleder meg veldig, sier Kjetil Husebø til JazziNorge.no.

Kjetil Husebø skal spille flere solokonserter under festivalen Jazzmandu 7. til 10. november.
– Solokonsertene skal være på ulike spillesteder i Katmandu. Jeg blir sannsynligvis også med på et større samspill-prosjekt, en slags organisert jam med både internasjonale og lokale artister, på den siste festivaldagen, forteller han.

Solokonsertene består hovedsaklig av helimproviserte materiale hvor Husebø kombinerer flygelet sammen med live-sampling/elektronikk som styres via iPad og ulike kontrollere.  Husebø er den eneste artisten fra Skandinavia på årets festival, og med sin musikalske og teknologiske tilnærming representerer han også et annerledes bidrag til festivalens øvrige program.

Husebø skal i tillegg holde en workshop for musikkstudenter på musikkkonservatoriet i Katmandu. Workshopen vil fokusere både på bruk av teknologi i improvisasjonssammenheng, Husebøs teknikker/oppsett, og litt om både samspill og improvisasjon generelt. Workshopen er åpen for alle som er interesserte, både for musikkstudenter og festivalpublikum.

https://www.youtube.com/watch?v=5u8RFe2mESE

 

Fra forsiden

Nyheter

Bodø Jazz Open avlyst

Bodø Jazz Open er den første av jazzens maifestivaler som nå avlyser. - Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å ta, men det er ikke lenger mulig å se for seg at vi kan gjennomføre festivalen som normalt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Nyheter

Jazzintro på vent

Førstkommende helg skulle første runde av Jazzintro 2020 vært arrangert, men på grunn koronasituasjonen er lanseringsprogrammet satt på vent. Norsk jazzforum forsikrer likevel om at Jazzintro skal arrangeres i en eller annen form.

Meld deg på vårt nyhetsbrev