Nyheter

Dølajazz åpner 15. oktober

Årets Dølajazz på Lillehammer åpner torsdag 15. oktober med en hyllest til Billie Holiday. I løpet av festivalens neste tre dager får publikum høre blant andre Lizz Wright (bildet) og Arild Andersen Sextet samt unge studenter i satsingen JazzIncubator.

Lillehammers egen Carol Kvande vil i selskap med kjente musikere som Vigleik Storaas, Håkon Mjøset Johansen, Jo Skaansar og Magnus Bakken åpne årets Dølajazz med en hyllest til Billie Holiday. DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival arrangeres 15.-18. oktober og åpningskonserten holdes torsdag i Festsalen, Kulturhuset Banken. Kvelden etter står Jan Gunnar Hoff på samme scene med det Spellemannominerte prosjektet Fly North. Han har med seg Arve Henriksen, Audun Kleive og Mats Eilertsen i dette som opprinnelig ble skrevet som bestillingsverk til Bodø Jazz Open.

Dølajazz kan ellers by på blant annet Magnolia Jazzband, Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett, Broen og Eberson Funk Ensemble. Hele programmet finner du her. 

Duoen Atilla, som eksperimenterer med grensene mellom synthpop og improvisasjonsmusikk, spiller på JazzIncubator fredag.
Duoen Atilla, som eksperimenterer med grensene mellom synthpop og improvisasjonsmusikk, spiller på JazzIncubator fredag.

Unge talenter fra hele Europa
Torsdag 15.oktober spilles Jazzincubator i gang. Dette er en underfestival av Dølajazz og har fokus på unge og lovende jazzmusikere under utdanning. Studenter fra hele Europa har fått muligheten til å søke om å få bli ett av ni bandene på årets JazzIncubator-program. Musikerne som er plukket ut får muligheten til å møte andre jazzartister, utveksle musikalske ideer og knytte viktige relasjoner på tvers av landegrenser.
Åpningskvelden spiller kvartetten Sons of Gislason, DUO og sekstetten Antionian. Fredag åpner Kristin Dolve med sin kvartett, før duoen Atilla og bandet Balaklava avslutter kvelden. JazzIncubators siste dag byr på Martin Vinje Trio, Polaris Quintet og kvartetten Drøm. Mer om Jazzincubator her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev