Nyheter

Jazzklubbene i gang med høstsesongen

Landets jazzklubber åpner i disse dager dørene for høstsesongen, og JazziNorge gir deg et lite utdrag av hva du kan oppleve de neste månedene.

På bildet over: Eldbjørg Raknes og Oscar Grönberg spiller på Urijazz i Tønsberg torsdag 3. september.

Norsk jazzforums 86 klubbmedlemmer har masse å by på denne høsten, og programslippene har kommet som perler på en snor. JazziNorge har allerede skrevet om konserthøsten på Jazz Evidence i Kongsberg og  Nesodden Jazzklubb, og her presenterer vi enda noen flere.

Skydive-åpning i Molde
Mats Eilertsens SKydive åpner høstsesongen på Storyville Jazz Club i Molde torsdag 10 september.  – Og hvilken høstsesong det blir!, sier markedsansvarlig Line Bjørnerem. Lionel Loueke & Sissel Vera Pettersen, Marilyn Mazur, Arild Andersen Sekstett, Iiro Rantala & Marius Neset og Norsk Svensk Cool Quintet er noe av det klubben har å by på i høst. I tillegg blir det barnazjazzklubb samt vanlig jazzkafeer på lørdager i Kafe Kurt. Hele Storyville-programmet her.

Julia Biel på Cosmopolite
Cosmopolite i Oslo åpnet dørene under Oslo Jazzfestival i august. Det ordinære klubbprogrammet åpnes derimot av Julia Biel fredag 4. september. Den britiske sangeren, låtskriveren og multi-instrumentalisten blir beskrevet som ”Billie Holiday meets Bjørk”, og er plateaktuell i disse dager. Andre høydepunkter på Cosmopolite denne høsten er Lizz Wright og Marcus Miller Band. Cosmpolite-programmet her.

Urijazz med vokalister og jubileer
Vokalister og jubileer går igjen på høstprogrammet til Urijazz i Tønsberg. Hele 10 av 15 konserter har vokalister i besetningen, blant andre Eldbjørg Raknes som sammen med Oscar Gröberg spiller torsdag 3. september. Norske Lisa Dillan har klart å få med seg tre av Elvis Presleys musikere til platespilling og turné – Elvis ville fylt 80 år i år om han hadde vært blant oss. Tønsberg Storband feirer 25-årsjubileum i år, og det markeres med jubileumskonsert i Støperiet 1. november. Urijazz presenterer også tradisjonsjazz med Tom McDermott fra New Orleans, moderne storband med Ensemble Denada og melodiøs jazz fra Silje Nergaard. Se hele programmet her.  

Dokkhuset i gang
Dokkhuset i Trondheim er allerede godt i gang med sesongen, etter tre konserter i august. Førstkommende lørdag spiller Ensemble Denada med Beady Belle på Dokkhuset, og utover høsten blir det komserter med blant andre Gregory Porter, Trondheim Jazzorkester & Come Shine, Arild Andersen Sextett «Mingus i Aulaen» og Mats Eilertsens bestillingsverk «Rubicon». Hele programmet til Dokkhuset her.

Tradjazz i Oslo
New Orleans Workshop Jazzclubs har et fullpakket program denne høsten med konserter på både Herr Nilsen og  Stortorvets Gjestgiveri i Oslo. Tom McDermott & Morten Gunnar Larsen, Magnolia Jazzband, Christiania 12 og Aspheim Oldtimers er bare noe av det Oslo-klubben kan by på. Se hele programmet her.

Ny konsertserie fra Bergen Jazzforum
Bergens jazzpublikum har en fin konserthøst i vente med blant annet Håvard Wiik Trio og Joshua Redman Trio m/ Ole Morten Vågan i september, Morten Qvenild solo + Eivind Aarset i oktober og Trondheim Jazzorkester med Christian Wallumrød i november. Torsdag 3. september starter Bergen Jazzforum en helt ny konsertserie på Østre som arrangeres første torsdagen i måneden.  Åpningskvelden er temaet 3xMinimalisme, og på programmet står Nils Martin Haugfos, Julius og DJ Jon S. Lunde. Hele programmet til Bergen Jazzforum her.

Vil du vite mer? Sjekk Konsertkalenderen på JazziNorge.

Fra forsiden

Nyheter

Nattjazz er avlyst

Regjeringen har forlenget forbudet mot kulturarrangementer frem til 15. juni, og dermed må Nattjazz i Bergen avlyse årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev