Nyheter

Kristoffer Lo og TJO ut på turné

I februar legger Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester ut på turné med bestillingsverket «Savages».

Nylig fremførte Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester «Savages» i sin helhet under Øyafestivalen, og ble belønnet med terningkast 6 i Gaffa. Konserten ble trukket frem som festivalens beste.

– Etter to fantastiske konserter på Øya og Pstereo, er det helt rått å kunne ta med denne musikken og dette bandet ut på turné i Norge. Vi gleder oss, sier Kristoffer Lo i en pressemelding.

Musikken representerer bredden i Kristoffer Los musikalske virke, fra popgruppa Highasakite til solo-prosjektet med tubadroner. Musikken ble i delvis skrevet på turne med Highasakite og viser den musikalske bredden i Los mangfoldige virke; friheten, energien og kapasiteten. Det er musikk inspirert av forbilder og helter, men og av negative trenger og endringer. «Savages» ble sluppet på plate i mai 2015 på Propeller Recordings, og anmelder Terje Mosnes kalte utgivelsen et solid konsertalbum.

Kristoffer Lo og trondheim Jazzorkester under urframføringen av Savages på moldejazz 2014 (pressefoto: André Løyning)
Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester under urframføringen av Savages på Moldejazz 2014 (pressefoto: André Løyning)

Jazzstipend og bestillingsverk
Kristoffer Lo ble i 2013 tildelt det årlige Jazzstipendiatet fra Midtnorsk Jazzsenter og Sparebank1 Midt-Norge. Stipendet innebar muligheten til å skrive et bestillingsverk med Trondheim Jazzorkester til Moldejazz 2014. Et års arbeid resulterte i «Savages» som ble urframført på Moldejazz 2014, og senere konserter på Dokkhuset i Trondheim og Nasjonal Jazzscene i Oslo.
Til framførelsen av «Savages» har Kristoffer Lo satt sammen sine favorittmusikere til Trondheim Jazzorkester, som for anledningen består av blant annet Ingrid Helene Håvik (Highasakite), Gard Nilssen (Susanne Sundfør), Petter Vågan (The Fjords), Erik Johannessen (Jaga Jazzist), Ola Kvernberg, med flere. Orkesteret består dermed av et stjernelag med et bredt musikalsk uttrykk.

Turné:
24.02. Kongsberg – Energimølla
25.02. Stavanger – Tou Scene
26.02. Kristiansand – Kick
27.02. Oslo – Parkteatret
28.02. Bergen – Ole Bull Scene

Musikere på albumet og live:
Ingrid Helene Håvik – vokal & harmonium
Kari Eskild Havenstrøm – vokal
Petter Vågan – gitar, lapsteel & vokal
Ola Kvernberg – fele, bratsj & effekter
Eirik Hegdal – saxer & klarinetter
André Roligheten – saxer & klarinetter
Mette Rasmussen – alt sax
Eivind Lønning – trompet & mellophone
Erik Johannessen – trombone & vokal
Gard Nilssen – trommer & effekter
Kristoffer Lo – tuba, gitar, vokal, låter & tekster
Pekka Stokke – live visuals
Tor Breivik – lyd

pressemelding: Indianer
pressefoto: André Løyning

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz 2024 - dag 2

Jacob Colliers første møte med Molde blandakor

FESTIVAL: Det britiske unikumet Jacob Collier er seg selv lik foran et ekstatisk og fullstappet Bjørnsonhus, Bill Frisell Trio og Immanuel Wilkins lister seg inn og ut av øyeblikket, og det åndelige i jazzen dyrkes av Jimetta Rose & The Voices of Creation og Irreversible Entanglements.

Meld deg på vårt nyhetsbrev