Nyheter

Ny konsertserie i Ålesund

Torsdag 2. juli åpner konsertserien Jugendjazz i Ålesund. Det er musiker Natalie Sandtorv (bildet) som står bak Jugendjazz, som skal presenterer konserter gjennom hele sommeren.

Natalie Sandtorv bor til daglig i Berlin, men har siste to årene drevet konsertserien Playdate i Bergen. Hun har fundert på konseptet Jugendjazz de siste årene når hun har vært hjemme på Sunnmøre i sommerferien, og nå realiseres ideen.
– Det kommer veldig mange spennende musikere fra Sunnmøre som driver med jazz, eller jazzrelatert musikk, og jeg ønsket å lage en scene for å presentere dem, forteller Natalie Sandtorv. Målet er å holde konsertvirksomheten oppe om sommeren for jazzmusikken i Ålesund.
Sandtorv håper at Ålesund er en by som ønsker et slikt tilbud, og at det kan gjentas til neste år.
– Det er skummelt å starte noe nytt, men jeg håper det blir tatt godt imot av Sunnmøringene. Så langt har response vært svært positiv, sier hun.

Premiere 2. juli
Jugendjazz ønsker å presentere bredden som finnes innen dagens jazzmusikk, og i år er det lagt vekt på melodisk jazz, jazzinspirert hip hop, standard-og moderne indiejazz. Konsertene skal holdes på Jugend Bar og Piano (bar, cafè, galleri) samt en utekonsert i Kongens gate under Tall Ship Races.

Foreløpig program (flere konserter under booking):

2. JULI: PREMIERE
RYPDAL/SANDTORV/WINTHER/MORLAND
Jakob Fagerlund Rypdal-gitar
Natalie Sandtorv-vokal
Martin Morland-bass
Andreas Winther-trommer

Ol’ Burger Beats
Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er en hip-hop-produsent fra Vatne. Han bor og studerer i Oslo, og bruker all ledig tid til å lage jazz-inspirerte hip-hop-instrumentaler.

17. JULI – Band TBA
(utekonsert i anledning Tall Ship Races)

23. JULI – Band TBA

6. AUGUST
NATALIE SANDTORV «QUIET SONGS»
Natalie Sandtorv- vokal, komposisjoner
Per Inge Hove – trøorgel, synth
Jonas Hamre – saksofon
Stephan Meidell – gitar
Ole Mofjell – trommer

HOLUM TRIO
Vegard Holum-trompet (fosnavåg)
Stian Andersen-bass
Øystein Aarnes Vik-trommer

Fra forsiden

Nyheter

Seks norske band på London Jazz Festival

Hilde Marie Holsen, Tord Gustavsen Trio, Bugge Wesseltofts RYMDEN, Supersilent, Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard og BounceAlarm! står på programmet til London Jazz Festival som arrangeres 16. - 25. november.

Nyheter

To AiR-konserter og amerikanske stjerner i Moldejazz-slipp

To av Moldejazz-konsertene til Artist In Residence, Gard Nilssen, legges ut for salg i dag: Bushman’s Revenge feat Anja Lauvdal & Per «Texas» Johansson og Acoustic Unity feat Ambrose Akinmusire. Marcus Miller, Joshua Redman og Henry Threadgill er også blant dagens programslipp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev