Nyheter

Ny konsertserie i Ålesund

Torsdag 2. juli åpner konsertserien Jugendjazz i Ålesund. Det er musiker Natalie Sandtorv (bildet) som står bak Jugendjazz, som skal presenterer konserter gjennom hele sommeren.

Natalie Sandtorv bor til daglig i Berlin, men har siste to årene drevet konsertserien Playdate i Bergen. Hun har fundert på konseptet Jugendjazz de siste årene når hun har vært hjemme på Sunnmøre i sommerferien, og nå realiseres ideen.
– Det kommer veldig mange spennende musikere fra Sunnmøre som driver med jazz, eller jazzrelatert musikk, og jeg ønsket å lage en scene for å presentere dem, forteller Natalie Sandtorv. Målet er å holde konsertvirksomheten oppe om sommeren for jazzmusikken i Ålesund.
Sandtorv håper at Ålesund er en by som ønsker et slikt tilbud, og at det kan gjentas til neste år.
– Det er skummelt å starte noe nytt, men jeg håper det blir tatt godt imot av Sunnmøringene. Så langt har response vært svært positiv, sier hun.

Premiere 2. juli
Jugendjazz ønsker å presentere bredden som finnes innen dagens jazzmusikk, og i år er det lagt vekt på melodisk jazz, jazzinspirert hip hop, standard-og moderne indiejazz. Konsertene skal holdes på Jugend Bar og Piano (bar, cafè, galleri) samt en utekonsert i Kongens gate under Tall Ship Races.

Foreløpig program (flere konserter under booking):

2. JULI: PREMIERE
RYPDAL/SANDTORV/WINTHER/MORLAND
Jakob Fagerlund Rypdal-gitar
Natalie Sandtorv-vokal
Martin Morland-bass
Andreas Winther-trommer

Ol’ Burger Beats
Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er en hip-hop-produsent fra Vatne. Han bor og studerer i Oslo, og bruker all ledig tid til å lage jazz-inspirerte hip-hop-instrumentaler.

17. JULI – Band TBA
(utekonsert i anledning Tall Ship Races)

23. JULI – Band TBA

6. AUGUST
NATALIE SANDTORV «QUIET SONGS»
Natalie Sandtorv- vokal, komposisjoner
Per Inge Hove – trøorgel, synth
Jonas Hamre – saksofon
Stephan Meidell – gitar
Ole Mofjell – trommer

HOLUM TRIO
Vegard Holum-trompet (fosnavåg)
Stian Andersen-bass
Øystein Aarnes Vik-trommer

Fra forsiden

Nyheter

Norway at jazzahead! 2019

To hundre nordmenn er på plass i Bremen, inkludert 117 musikere, når Norge er partnerland på den internasjonale bransjefestivalen jazzahead! i Tyskland. Torsdag 25. april braker det løs med åpning av messen og showcasekvelden Norwegian Night.

Meld deg på vårt nyhetsbrev