Femti års jazzfestivalhistorie på Kongsberg er samlet i den nye boka «Jazz på trass».
Tidlig på sekstitallet ble det en vane for en liten klikk korpsmusikanter på Kongsberg å samle seg på en hybel for å drikke øl og høre på plater etter den ukentlige øvinga. I 1962 formaliserte de seg som klubben Jazz Evidence, to år senere arrangerte de jazzhelg med levende musikk, og i 1965 gikk den første Kongsberg Jazzfestival av stabelen.
På tross av de fleste økonomiske naturlover og takket være et fantastisk lokalt engasjement er Kongsberg jazzfestival i dag en av landets største og viktigste musikkarrangementer, og nå er Kongsberg Jazzfestivals 50 år lange historie samlet i en bok.
«Jazz på trass: Kongsberg jazzfestival gjennom 50 år» er gitt ut av en av festivalens grunnleggere, Kjell Gunnar Hoff; ført i pennen av Dagbladets journalist Pål Nordseth, formgitt av festivalveteran Walter Grønli og inneholder et vell av historiske bilder, samlet av Kongsbergs første festivalfotograf Arthur Sand.
– Vi ønsket å få festivalens historie nedtegnet mens det fortsatt er mulig. Dette er blitt et viktig tilskudd til Kongsbergs historie, et kulturhistorisk dokument av nasjonal betydning og en unik fotosamling som i tillegg byr på en rekke morsomme anekdoter fra det som lenge var en halsbrekkende årlig øvelse – å samle en internasjonal jazzelite i en norsk småby, sier Pål Nordseth.
Fra og med i dag er boka til salgs i bokhandlere i Kongsberg, hos Bare Jazz i Oslo eller ved direkte henvendelse på epost.
pressemelding: Kongsberg Jazzfestival