Nyheter

Jazznytt18 på Nattjazz

Med Jazznytt18 lanserer magasinet Jazznytt et nytt livekonsept. New York-saksofonisten Steve Lehman (bildet) er hovedgjest når programvert Audun Vinger inviterer til premieren på Jazznytt18 i bakgården på USF Verftet under Nattjazz 31. mai.

Jazznytt går ut av sitt gode format og oppretter livekonseptet Jazznytt18. Med musikerintervjuer, foredrag, småkonserter, diskusjoner og jazzplater møter man leserne og publikum ansikt-til-ansikt. Jazznytt18 er en programserie som presenterer jazz til folket, på festivaler, jazzklubber, på biblioteket, og andre steder som måtte passe.

Første utgave av Jazznytt18 skjer i sammenheng med utgivelsen av årets andre nummer, på Nattjazz i Bergen, søndag 31. mai kl 18, med Steve Lehman som hovedgjest. Hans album Mise en Abyme med egen oktett var et strålende høydepunkt fra jazzåret 2014, utgitt på Pi Recordings, et av de fremste plateselskapene for ny jazz om dagen (les mer om dette i det aktuelle nummeret av Jazznytt). Det fremste norske plateselskapet de senere årene har nok vært Hubro, og det er en glede å presentere en minikonsert med Øyvind Skarbø fra Hubrobandet Bly De Blyant og amerikanske Ches Smith. Audun Vinger er programvert for denne utgaven av Jazznytt18. Arrangementet er gratis.

Jazznytts sommerutgave (#235) lanseres den samme helgen, med artikler om Kristoffer Lo, Keith Jarrett, Atomic, Torgrim Sollid, Pi Recordings, Mariam Wallentin, Monkey Plot, CD/bokanmeldelser m.m.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev