Nyheter

Prisvinner og nye stemmer

Trompetisten Mathias Eick (bildet) returnerer til Kongsberg Jazzfestival i juli for å takke for den prestisjetunge DNB-prisen med en egen konsert. Konsertserien Nye stemmer skal sette fokus på hva som rører seg i den unge, norske jazzen.

På fjorårets jazzfestival mottok Mathias Eick den prestisjetunge DNB-prisen på kr 300.000, og tradisjonen tro er prisvinneren tilbake på festivalen året etter for å kvittere for prisen med konsert.
– Det knytter seg alltid stor spenning til prisvinnerkonserten, noe som kan skrives under på også i år, forteller festivalen i en pressemelding.
I vinter ga Mathias Eick ut plata ”Midwest” til unisont gode kritikker – sin tredje plate i eget navn på ECM. Musikken er en reise gjennom midtvesten i USA, et område Mathias Eick oppdaget hadde sterke likhetstrekk med stedet han har sine egne røtter, i indre Vestfold. På prisvinnerkonserten i Kongsberg kino 2. juli får publikum høre Midwest-musikken, for anledningen forsterket med både strykekvartett og gullstrupen Ingebjørg Bratland.

Kiap med Marthe Lea (pressefoto: Jørgen Kasbo)
Kiap med Marthe Lea (pressefoto: Jørgen Kasbo)

Nye stemmer
Konsertserien Nye Stemmer skal gjennom fire konserter sette fokus på hva som rører seg i den unge, norske jazzen.  Torsdag 2. juli presenteres Kiap, som blant annet består av mottaker av festivalens rekrutteringspris i 2011, Magnus Grimnes. I dobbeltkonsert med Kiap får vi også høre Rohey, som spiller en miks av jazz, soul og r&b. Dagen etter får vi høre duoen Eikrem/Jerve og Moksha. Eikrem/Jerve spiller cooljazz-inspirerte låter, der melodiene strekkes ut, med nerve og intensitet. Moksha henter inspirasjon i tradisjonsmusikk fra ulike deler av verden, og tar publikum med på en reise preget av kontemplasjon, komplekse rytmer og fengende melodier.

Mer om programmet på  Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev