Nyheter

KOMP-midler fordelt

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2015.

på bildet over: Follo Big Band

Det kom inn 155 søknader, og 102 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1.564.000 til disposisjon.
– Prosjekter for barn og unge ble som vanlig gitt høy prioritet, og det ble gitt flere tildelinger til bandkurs for jenter, sier fordelingsutvalgets leder Tonje Johansson.

Årets største tildelinger gikk til de store kursene med nasjonalt nedslagsfelt.
Sommerkursene.no (nasjonalt jazzkurs), Strunkeveko (folkemusikkurs), Mokurset (folkemusikkurs) og LOUD! – bandleir for jenter fikk hver kr 60.000. Det ble gitt tildelinger til prosjekter i alle landets fylker. Andre som er blitt tildelt KOMP-midler er Follo Big Band, Mandaljazz, Kristiansand Jazzvesen, Alta Jazzklubb og Røros Storband. Fullstendig tildelingliste kan lastes ned her.

– KOMP bidrar til viktig kvalitetsheving blant både barn, unge og voksne innen alle de rytmiske sjangrene og over hele landet. Støttemottakernes rapporter etter gjennomført prosjekt synliggjør mange gode, kvalitetshevende og musikkutviklende aktiviteter. Vi skulle derfor gjerne ha sett at rammen for ordningen ble økt betydelig for å imøtekomme den voksende aktiviteten rundt om i landet, sier Johansson.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev