Nyheter

Garbarek til Jazzfest

Jan Garbarek gjør en av sine få Norgeskonserter i år på Jazzfest i Trondheim i mai. Også Come Shine med Jan Erik Vold og Knut Reisersrud samt Trondheim Jazzorkester & Albatrosh er klare for festivalen.

(pressefoto: Guri Dahl)

Jan Garbarek har vært et innflytelsesrikt navn i jazzverdenen i 40 år. Både med egne bandkonstellasjoner, og ikke minst i Keith Jarretts legendariske European Quartet. Med platene «Belonging» og «My Song» ble bandet regnet som en av de viktigste grupper på den internasjonale jazzscenen fra midten av syttitallet og fram til i dag.
– Forbered deg på en fantastisk kveld, hvor Jan Garbarek Group sammen med sine faste medmusikere Rainer Brüninghaus, Yuri Daniel og Trilok Gurt vil fylle Clarion Hotel & Congress til siste plass, sier Jazzfest i en pressemelding.

Come Shine med gjester åpner
Come Shine står for årets åpningskonsert og har med seg jazzpoeten Jan Erik Vold og gitaristen Knut Reiersrud. Kvartetten som i fjor slapp comebackalbumet Red and Gold, er en av de største norske jazzsuksessene de siste tiårene. Torsdag 7. mai åpner de Jazzfest på Dokkhuset. Senere samme kveld kan festivalen by på Trondheim Jazzorkester & Albatrosh med verket «Tree House».
Tidligere har Jazzfest sluppet bestillingsverk med Kåre Kolve, Needlepoint, Sidsel Endresen & Stian Westerhus, Swan, Stina Stjern vs. Motorpsycho og Level 42 og Candy Dulfer & Band.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev