Innlegg

Over 15 millioner til spillesteder og øvingslokaler

I årets andre tildelingsrunde bevilger Musikkutstyrsordningen (MUO) 15,1 millioner kroner til 113 tiltak innen pop, rock, jazz, blues og folkemusikk landet over.

MUO er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. I denne runden går den største bevilgningssummen til fremføringsutstyr. Til sammen kan 35 store og små scener glede seg over 7,6 millioner kroner til lydutstyr, lysutstyr og backline.

– Tilskuddene vi gir til disse scenene legger grunnlag for over 16 000 kulturarrangementer, med 3, 7 millioner publikum. Dette gir ikke bare gode musikkopplevelser, men skaper også arbeidsplasser og genererer skattekroner, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Hovden Edwards.

MUOs formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av musikk i hele Norge. Dette var et av de viktigste tiltakene Enger-utvalget pekte på i Kulturutredningen 2014 for å fremme det lokale kulturlivet.

– For at vi skal ha høy kvalitet og et levende musikkliv i hele landet, er det utrolig viktig med egnede øvingsfasiliteter. Som følge av årets tildelinger vil over 2 000 musikere få bedre øvingsvilkår, forteller Edwards. Musikkutstyrsordningen er med andre ord svært viktig for norske musikere og arrangører; både amatører og profesjonelle, frivillige og næringsaktører.

Jubel over hele landet
Da denne rundens tildelinger fra Musikkutstyrsordningen ble kjent, var gleden stor i hele landet. Hos Kooperativet Kulturscene i Vadsø, som består av 12 ulike lokale arrangører fra hele kulturfeltet, frydet de seg over 228 900 kroner til fremføringsutstyr.

– For oss betyr tilskuddet fra Musikkutstyrsordningen at vi ikke bare får vår tekniske rigg opp på topp nivå, men også at vi kan starte et eget øvingskollektiv i forbindelse med scenen. Slik sikrer vi enda mer aktivitet og utvikling av nye lokale artister, sier Maria Utsi, daglig leder for Kooperativet Kulturscene/ Vadsø Jazzklubb.

Hun understreker at Musikkutstyrsordningen har lagt grunnlaget for infrastrukturen i en av Finnmarks viktigste kultursatsninger de siste årene. Vi er rett og slett et meget godt eksempel på hva man kan oppnå når gode lokale krefter med ambisjoner møter målretta tilskudd fra det offentlige. Det blir krutt, poengterer hun.

Risør Jazzklubb, Stavanger Jazzforum og Vadsø Jazzklubb er blant de som har fått støtte til fremføringsutstyr. Cosmopolite er tildelt midler til akustiske tiltak,  og Sykkylven Storband får støtte til øvingsutstyr. Se hele tildelingslista her.
Neste søknadsfrist er 1. mars.

pressemelding: Kulturmeglerne/MUO
på bildet: Asker Blues klubb-Mk’s Marvelous Medicine (foto: Erik Habberstad)

Fra forsiden

Selma French Bolstad og Christian Wallumrød Ensemble - Gamle Raadhus Scene, Oslo, 28. september 2022

Fine viser og utsøkt ensemblemusikk

En kveld å lene seg tilbake i, med to sett som begge lar seg nyte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev