Nyheter

Platedebut og turné

Andreas Haddeland Trio platedebuterer med «Tilhørighet» 21. november. Tre dager etter legger bandet ut på turné i østlandsområdet.

På bildet over: Andreas Haddeland Trio (foto: Tom Ståle Engebretsen)

Andreas Haddeland har i en årrekke jobbet i norsk musikkliv og blant annet turnert mye med Ulla Pirttijärvi, og i ulike sammenhenger jobbet med brorparten av hovedstadens jazzmusikere gjennom omfattende konsertvirksomhet og bidrag på en rekke plater. Haddeland er også gitarbokforfatter som har undervist mye i kulturskolene, hovedsakelig i Follo. Når gitaristen endelig platedebuterer med egen trio har han fått med seg bassist Lars Tormod Jenset og trommeslager Ulrik Ibsen Thorsrud.

Andreas Haddeland (foto: Andreas Ulvo)
Andreas Haddeland (foto: Andreas Ulvo)

– Jeg har jobbet som musiker i over 15 år, og var kommet til det punktet i livet hvor jeg opplevde et veivalg: å satse på egen musikk eller visne. Forsommeren 2013 inviterte jeg derfor Ulrik og Lars Tormod til noen øvinger for å spille på et par av låtene mine og skisse litt. Det ble et veldig fint samarbeid. Sammen har vi latt kreativiteten flyte, forkastet ideer og prøvd ut nye løsninger. På denne måten har repertoaret og stilen blitt til gjennom jobbing over lang tid. April 2014 spilte vi våre første konserter, og august gikk vi i studio med materialet. Bandet og låtene har dermed vært gjennom en fin modningsprosess før det blir presentert for et større publikum, forteller Andreas Haddeland i en pressemelding.

Nye jazzklubber
Andreas Haddeland har vært den drivende kraften bak Nesodden jazzklubb siden oppstarten i 2011. I  forbindelse med sin egen turné setter han nå fokus på å gi liv til flere jazzklubber i østlandsområdet.
– Jeg har benyttet anledningen til å bruke mine tre roller som musiker, pedagog og konsertarrangør til å henvende meg til musikere, kulturskolelærere og andre, for å oppfordre til å starte jazzklubb i sitt nærmiljø. Jeg har kunnet gå inn og gjøre en pilotkonsert for en framtidig konsertserie flere steder, bl.a. i Moss, Årnes og Asker. Jeg har også engasjert meg for å få opp en klubb i Drøbak, og Drøbak MusikkForum er nå etablert med høsten 2014 som sin første sesong, forteller en engasajert Haddeland.

Andreas Haddeland Trio starter turneen mandag 24. november i Oslo.

Turnédatoer:
Mandag 24.november    Big Dipper, Oslo
Tirsdag 25. november    Kulturhuset, Oslo
Onsdag 26. november    Flasken, Nesodden Jazzklubb, Nesodden
Fredag 28. november    Det Gamle Bageri, Drøbak MusikkForum, Drøbak
Lørdag 29. november    1515-konsertene, Ås
Søndag 30.november    Asker kulturhus, Asker
Onsdag 3.desember    Nes kulturhus, Årnes
Torsdag 4.desember    Akershus Kunstsenter, Lillestrøm
Fredag 5. desember    Skarmyra Allaktivitetshus, Moss

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev