Nyheter

Festival på Sortland

Onsdag 24. september åpner Sortland Jazzfestival med stor gateparade. På årets program står blant annet Pixel, Tore Johansen, Håvard Stubø Kvartett og Wettre/Mathiesen/Andersen/Christensen.

Årets festival fikk en liten tjuvstart med Jazzcruise på Hurtigruta allerede forrige lørdag. Men det er onsdag 24. september som er festivalens offisielle åpning. Da inviteres det til stor gateparade som avsluttes foran Kulturfabrikken. Der er barna invitert på konsert med Rasmus og verdens beste band i selveste «Møysalen».

Ny arena
Sortland Jazzfestival tar for første gang i bruk Kulturfabrikken med alle dens muligheter. Men festivalen holder fortsatt på sine tradisjoner og arrangerer kirkekonsert. Årets artist i Sortland kirke er Moddi – den Spellemannsprisvinnende unge låtskriveren fra Senja.

Ellers er Sildejazzen på Notloftet er på plass med jazzbandet Røshnes jazzband. Etterjobbjazz fortsetter, og det blir jazzkafé på lørdag. Fjorårets nyskapning på Nordlaks fortsetter, denne gang med Sigrid Brennhaug og Grand slam. Med andre ord skulle det være gode muligheter til å få stilt både sulten og den musikalske apetitten.

Jazz for alle aldre
Sortland Jazzfestival er opptatt av at alle aldre skal finne sitt på festivalen vår. Barna får konsert sammen med Alvin Pang og Sortland sinfonietta. Ungdomsskolelevene skal på konsert med Amund Maarud band, og de voksne kan oppleve Maarud på Kulturfabrikken senere på kvelden. Anne Grete Preus og Hekla stålstrenga, som spilte for utsolgt hus i Narvik og fullsatt operahus i mars, innbyr til fest i «Møysalen» lørdag kveld. I tillegg får festivalpublikummet høre Tore Johansen med det franske bandet «Verona», Pixel, Håvard Stubø kvartett, og Petter Wettre i spissen for et knallsterkt band med Arild Andersen, Jon Christensen og Hans Mathisen.

Her finner du full programoversikt og billettinfo for årets festival.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev