Nyheter

Tiende Punkt

Den amerikanske musikeren og performanceartisten Laurie Anderson (bildet) topper plakaten når Punkt denne helga inviterer til festival i Kristiansand for tiende gang.

Punktfestivalen, ledet av musikerne Jan Bang og Erik Honoré, har siden starten høstet lovord for sin innovative og spennende programmering. Liveremix har blitt varemerket til  festivalen som vekker oppmerksomhet langt utenfor landets grenser og som hvert år tiltrekker seg et stadig større antall internasjonale medier og publikummere.

Pioner Anderson
Når Punktfestivalen feirer ti år i år, er det den amerikanske komponisten, fiolinisten og performanckunstneren Laurie Anderson som topper plakaten. Fredag ettermiddag, 5. september, stiller hun til samtale som en del av Punkts seminarprogram. Utvilsomt en begivenhet for Punktpublikummet. Kvelden etter gjør hun en konsert sammen med trompetist Arve Henriksen.
– I can’t wait to play with Arve Henriksen, uttalte Anderson i et intervju med Klassekampen tidligere denne uka, om konserten som vil bli en ren musikalsk improvisasjon.

Festivalåpning torsdag
Punktfestivalen åpner torsdag 4. september med pianist John Tilbury, gitarist Keith Rowe og videoartist Kjell Bjørgeengen før to duokonserter med blant annet Streifenjunko (Espen Reinertsen / Eivind Lønning) og Sheriffs of Nothingness (Kari Rønnekleiv / Ole Henrik Moe). Kvelden avsluttes med trioen Mural som gjør en konsert over fire timer i Kristiansand Kunsthall med Kjell Bjørgeengen. Denne konserten markerer åpningen av Kjell Bjørgeengen og Keith Rowes festivalinstallasjon. Fredag kan festivalen blant annet by på gitaristen Fennesz, Morten Qvenild og Gard Nilssens duo Spacemonkey, samt slippkonsert for kunstnerisk leder Erik Honorés første soloplate, «Heliographs».
Den danske trioen Maria Laurette Friis/Kresten Osgood/Dodebum og nederlandske Zapp 4 med Jan Bang spiller lørdag, før hele festivalen avsluttes med An Evening with Laurie Anderson and Arve Henriksen, live remixet av Fennesz.

Se hele programmet for Punktfestivalen her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev