Innlegg

Skal mangfoldet utebli i Bodø?

Når formannskapet i Bodø kommune møtes i dag skal de behandle forslaget om fjerning av tre rymiske stillinger.
– Uhørt!, skriver Nordnorsk jazzsenter og Norsk jazzforum i dette innlegget.

Bodø har fått en ny magnifik storstue for å presentere hele bredden av byens og landsdelen kunst- og kulturuttrykk. Ikke minst har Bodø levert noen av landets fineste jazzmusikere, og Norsk jazzforum har sågar planlagt å legge neste landsmøte dit.

Det er med stor overraskelse vi noterer at tre høyt kvalifiserte og svært verdifulle rytmiske musikere skal fjernes fra Bodø ifølge forslag fra Bodø kulturhus KF. Bodø har gjennom sin satsing på rytmiske musikere vært et foregangseksempel i nasjonal sammenheng, helt siden starten av Distriktsmusikerordningen i 1993. Musikere som kan og vil kunne benyttes i et utall sammenhenger i byen og regionen og som allerede har bidratt til et mangfoldig kulturliv i området gjennom både lokalt, nasjonalt og internasjonalt samarbeid.

Dette må Bodø finne en løsning på. Et nytt og gedigent kulturhus må ha ett mangefasettert innhold. Noe annet er meningsløst for en by som beviselig vil satse på kultur og musikk. Det er dessuten i tråd med både kulturloven og i tråd med ambisjonene om nordnorsk samarbeid.

Styret og administrasjon i Norsk jazzforum og styret og administrasjon i Nordnorsk jazzsenter appellerer på det sterkeste til Bodø kommune og Bodø kulturhus å finne en økonomisk løsning for saken, om det så skal være nødvendig å se på andre organisatoriske og finansielle konstellasjoner. Og det må være en selvfølge at det rytmiske feltet skal behandles likt med det klassiske feltet, også i Bodø.

Dette er en sak som vekker oppsikt også nasjonalt, og vi håper at Bodø kommunes politikere tar sitt ansvar i en sak som mange mennesker er opptatt av.

Tore Flesjø,
daglig leder, Norsk Jazzforum

Ulla-Stina Wiland
Daglig leder, Nordnorsk Jazzsenter  

Fra forsiden

Selma French Bolstad og Christian Wallumrød Ensemble - Gamle Raadhus Scene, Oslo, 28. september 2022

Fine viser og utsøkt ensemblemusikk

En kveld å lene seg tilbake i, med to sett som begge lar seg nyte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev