Nyheter

Nominert til Heddaprisen

Eirik Hegdal, Asle Karstad og Trondheim Voices er nominert til Heddaprisen 2014 i kategorien beste audiovisuelle design for forestillingen Hundre Hemmeligheter.

Eirik Hegdal, Asle Karstad og Trondheim Voices (bildet) er nominert til Heddaprisen 2014 for musikk og lyddesign til forestillingen «Hundre Hemmeligheter» av Anne Marit Sæther.  Forestillingen ble satt opp på Trøndelag Teater i et samarbeid med Cirka Teater, Riksteatret og Trondheim Voices/Midtnorsk Jazzsenter. Regi ved Kjersti Haugen og Anne Marit Sæther.

Eirik Hegdal er saksofonist og komponist bosatt i Trondheim. Han er kjent fra band og ensembler som Trondheim Jazz Orchestra, Zanussi Five, Team Hegdal, En En En, Lord Kelvin og Alpaca Ensemble. Han har utgitt et 30-talls plater i eget og andres navn. Asle Karstad er lysdesigner og lystekniker. Han har samarbeidet med Trondheim Voices som lydprodusent siden ensemblets oppstart og har vært en del av deres lydlige utvikling fram til i dag. Han jobbet med forestillingen «BINGO» som Trondheim Voices gjorde sammen med Cirka Teater. Trondheim Voices ble etablert i 2001 og er en norsk vokalgruppe, mest kjent for sine improviserte fremføringer, mye fra jazzgenren. De har fremført verk blant annet på Trondheim Kammermusikkfestival, Moldejazz og Olavsfestdagene. I 2010 utkom deres første plate.

Heddaprisen deles i år ut for 17. gang. Prisutdelingen finner sted på Nationaltheatrets hovedscene søndag 15. juni kl. 17.00.

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Kjetil Mulelid

Pianist og komponist Kjetil Mulelid er aktuell med trioen sin i Nordic Jazz Comets denne uka. Han jobber også med et soloprosjekt som vi får høre mer av på nyåret.

Meld deg på vårt nyhetsbrev