Nyheter

Vant Jazz i Sikte

Molecules og Sonder (bildet) ble vinnere av årets Jazz i sikte i henholdsvis Bergen og Stavanger. I mai spiller bandene dobbeltkonsert under Nattjazz og Maijazz.

Jazz i Sikte ble avviklet for trettende gang på Bergen Jazzforum, fredag 4. april 2014. Dagen etter arrangerte Stavanger Jazzforum en egen runde for unge band. En jury fra hver av byene valgte ut et vinnerband fra hver av de to regionkonsertene, som får spille på Maijazz og Nattjazz i 2014

Molecules, minus saksofonist Jonas Hamre som ikke var tilstede da bildet ble tatt. (foto: Gard Eirik Arneberg)
Molecules, minus saksofonist Jonas Hamre som ikke var tilstede da bildet ble tatt. (foto: Gard Eirik Arneberg)

Molecules vant i Bergen
I Bergen sto fem unge, talentfulle band på scenen i Sardinen. Juryen valgte til slutt å kåre Molecules som vinner. – Bandet imponerte juryen med sine sterke komposisjoner, bred referansekunnskap og en formidlingsevne og spilleglede som ga publikum en konsert de sent vil glemme, forteller Bergen jazzforum i en pressemelding.

Trommeslager Cato Furdahl Lyngholm, ble beste instrumentalist, og juryen lot seg begeistre av godt musikalsk håndverk, glimrende samspill med ensemblet og lekre detaljer i trommingen. Lyngholm vil få spille en egen konsert på Bergen Jazzforum i høst.

Instrumentalistvinner Alexander Hoholm
Instrumentalistvinner Alexander Hoholm

Sonder ble vinner i Stavanger
I Stavanger var seks band i aksjon, og fra denne runden ble bandet Sonder plukket ut til dobbeltkonsert med Molecules på Nattjazz. Juruen mener Sonder er et band med gode musikere, godt samspill og solide solistprestasjoner.
– Bandet fikk til overbevisende dynamikk og energisk driv. Et meget solid jazzband, uttaler juryen.

Instrumentalistvinneren og bassisten Alexander Hoholm får også videreutvikle et eget prosjekt, som presenteres på Sildajazz i Haugesund i august.

Om Jazz i Sikte
Jazz i Sikte har blitt arrangert siden 2001 som et samarbeid mellom Bergen Jazzforum, Vestnorsk Jazzsenter og Nattjazz, med et ønske om å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere fra Vestlandsregionen. Det ble startet av musiker og komponist Bergmund Waal Skaslien som da var i siviltjeneste der. I år er også både Maijazz og Sildajazz med på prosjektet..

Juryen i Bergen bestod av musikerne Kjetil Møster (leder), Stephan Meidell, Natalie Sandtorv, samt Audun Humberset (Vestnorsk Jazzsenter), Mads Hatlevik (Bergen Jazzforum) og Jarle Bastesen (Nattjazz).

Juryen i  Stavanger bestod av musikerne Alf Terje Hana, Olav Hauso, Petru Popa, Arild Hoem, og Johannes Ulveraker (Sildajazz).

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev