Nyheter

Urframføring på Tape to Zero

Deathprod & Biosphere uframfører bestillingsverk på minifestivalen Tape to Zero som arrangeres 3. og 4. april på Nasjonal jazzscene i Oslo. I tillegg har Kjetil Husebø premiere på sitt nye elektroniske prosjekt, og Jessica Sligter & Susanna gjør sin første duokonsert sammen.

Nyskrevet musikk av og med Deathprod (Helge Sten) og Biosphere (Geir Jenssen) urframføres under Tape to Zero fredag 4. april. Deathprod og Biosphere er to sentrale komponister og musikere innen ambient, elektronika og samtids-kategorien, og samarbeid tilhører sjeldenhetene. I 1998 kom albumet Nordheim Transformed hvor Deathprod og Biosphere transformerte Arne Nordheims elektroniske verker fra 60- og 70-tallet. Albumet fikk mye oppmerksomhet og ble sett på som en brobygger mellom eldre norsk avantgarde og nyere elektronika. Nordheim selv var godt fornøyd med resultatet, og albumet ga også en økt interesse for Nordheims egen elektroniske musikk.

Åpner med premiere
Årets Tape to Zero åpner med en premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill. I Skyggespill serverer Husebø både feltopptak, langsomme bevegelser og abstrakte lyder i et musikalsk univers som kan sies å være både minimalistisk, maksimalistisk, kaotisk og mørkt. Til forskjell fra hans andre prosjekter, som innbefatter akustiske instrumenter, fokuserer Skyggespill utelukkende på et elektronisk lydbilde innen ambient, elektronika og samtids-kategorien. Og i motsetning til hans improviserte solo-prosjekt ”Kjetil Husebø” — med flygel og live sampling/elektronikk, og hans komponerte/produserte samarbeidsprosjekt ”Optical Substance”, er Skyggespill «fri” fra både piano og jazz. Kjetil Husebø har tidligere gitt ut fire album og jobber for tiden med et nytt album med prosjektet Skyggespill.

Nytt duokonsept
Norske Susanna og nederlandske Jessica Sligter spilte første gang sammen i januar 2014, da de fremførte nyskrevet musikk til åpningen av utstillingen ‘Vi lever på en stjerne’ på Henie Onstad Kunstsenter. Begge har arbeidet med egen musikk i ulike konstellasjoner over lengre tid, Jessica Sligter har utgitt album under eget navn, men også som Jæ og Sacred Harp. Susanna har utgitt ni album til nå, som Susanna and the Magical Orchestra/Susanna/Susanna Wallumrød. Dette er to sterke stemmer og to forskjellige musikalske verdener som på forunderlig vis passer godt sammen. På Tape to Zero spiller de sin første duo-konsert, de vil fremføre begges musikk, nytt og gammelt om hverandre.

På Tape to Zero får vi også høre sPacemoNkey, Joker Nies og Andrés Prado Trio. Les mer om programmet her.

Eksperimentelt og utfordrende på Tape to Zero
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. TtZ presenterer ulike musikere og prosjekter med både elektronisk og akustisk lydbilde. Hovedideen er å presentere både kjente og ukjente navn på samme scene, med ferske prosjekter og unike musikalske utrykk. Musikken innbefatter både det eksperimentelle og utfordrende, samt mer tilgjengelige og melodiske uttrykk — noe for enhver med et åpent øre. Tape to Zero blir arrangert av musikerne Kjetil Husebø og Terje Evensen.

Fra forsiden

Nyheter

Bodø Jazz Open avlyst

Bodø Jazz Open er den første av jazzens maifestivaler som nå avlyser. - Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å ta, men det er ikke lenger mulig å se for seg at vi kan gjennomføre festivalen som normalt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Nyheter

Jazzintro på vent

Førstkommende helg skulle første runde av Jazzintro 2020 vært arrangert, men på grunn koronasituasjonen er lanseringsprogrammet satt på vent. Norsk jazzforum forsikrer likevel om at Jazzintro skal arrangeres i en eller annen form.

Meld deg på vårt nyhetsbrev