Nyheter

Solveig Slettahjell og syv nye til Nattjazz

Solveig Slettahjell kommer til Nattjazz for første gang siden 2005, sammen med sitt Slow Motion Orchestra. I tillegg er syv nye nordiske jazznavn lagt til årets festivalprogram.

Gjennom en rekke utgivelser med Slow Motion Orchestra har Solveig Slettahjell markert seg som en av landets mest unike og uttrykksfulle sangere, og en av de mestselgende norske jazzmusikerne både her hjemme og i utlandet. Hun er utdannet jazzsanger, men har også et nært forhold til kirkemusikken, der både norske salmer og amerikanske spirituals er en sentral del av det musikalske uttrykket. Fredag 23. mai blir det gjensyn med Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra på Nattjazz.

«Tingingsverk» fra Voss
Saksofonist og Buddy-prisvinner Tore Brunborg fremfører sitt bejublede bestillingsverk ”YM”, fra Vossa Jazz sitt 40-årsjubileum, på Nattjazz torsdag 29. mai. På scenen møter en håndplukket gruppe musikere kunstnere med tilknytning fra Voss, tett fulgt av Dag Helleve sin ordkunst.

Jazz med cello
Svante Henryson har tidligere spilt med både Yngwie Malmsteen og Elvis Costello, men på Nattjazz 31. mai står den svenske cellisten på scenen sammen med Jon Balke, Audun Kleive og Anders Jormin. Et solid stjernelag med fire av de viktigste musikerne i europeisk jazz de siste 20 åra.

I tillegg er Liberty Ship (FI), Oddjob (S), Daniel Franck Kvartett (N/S/DK), Glow (N), BWM Trio (N) bekreftet til årets festival på USF Verftet.

Mer om programmet på Nattjazz’ nettsider.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev