Nyheter

Priser til Krog og 2 x Wallumrød

Fjorårets hedersprisvinner Karin Krog mottok jazzprisen under årets Spellemann. Søskenene Susanna og Christian Wallumrød vant Spellemannpriser i henholdsvis åpen klasse og samtidsmusikk.

Jazzprisen på Spellemann 2013 gikk til Karin Krog & John Surmans utgivelse Songs About This and That. Dette ble opprinnelig skrevet som bestillingsverk til Vossa Jazz i 2010, men ble utgitt på plate først i fjor. «Et av årets absolutte musikalske høydepunkter», skriver Jazznytt i sin anmeldelse av albumet.

2 x Wallumrød
Pianist og komponist Christian Wallumrød og hans ensemble fikk Spellemann i kategorien Samtid for albumet Outstairs. Så fort Christian forlot scenen med sin pris, ble Christians søster Susanna ropt opp på scenen for å motta Spellemann i åpen klasse. Susanna and Ensemble neoN  fikk prisen for The Forester. «Kanskje Susannas fineste og mest gjennomførte innspilling til nå», mente Jazznytt om plata da den kom.

tullkattesnuteneconcertBarnejazz
Jazzmusikerne Kirsti Huke og Siri Gjære mottok Spellemann for beste barnemusikk. De utgjør Tullkattesnutene som står bak utgivelsen Vi vil ut på byen.

Kun Kirsti Huke var tilstede under showet for å ta i mot prisen, men Siri Gjære er ikke noe mindre glad for en Spellemannpris. – Det er kjempeinspirerende. Dette har vært ei viktig plate for oss, med sanger som har trengt seg frem. Det er veldig kult å få den oppmerksomheten, sier Siri Gjære til Adresseavisa i dag.

Fra forsiden

Nyheter

Nattjazz er avlyst

Regjeringen har forlenget forbudet mot kulturarrangementer frem til 15. juni, og dermed må Nattjazz i Bergen avlyse årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev