Nyheter

Joshua Redman tjuvstarter Oslojazz

Den amerikanske saksofonisten Joshua Redman tjuvstarter Oslo Jazzfestival 2013 på Nasjonal jazzscene søndag 11. august. Festivalen avslører i dag 28 nye konserter på årets program.

Søndag 11. august tjuvstarter USAs store saksofonstemme, Joshua Redman, Oslo Jazzfestival 2013, sammen med Aaron Goldberg, Reuben Rogers og Gregory Hutchinson. Legendariske Pharoah Sanders blir å høre i kvartettformat på samme scene tirsdagen i festivaluken.

Stipendvinner tilbake
Fjorårets vinner av Oslo Jazzfestivals ungdomsstipend på kr. 100 000, basstalentet Ellen Andrea Wang, kommer også til Nasjonal jazzscene Victoria med en helt ny trio bestående av pianist Andreas Ulvo og trommeslager Erland Dahlen.

To store ensembleprosjekter
I år presenterer Oslo Jazzfestival to store ensembleprosjekter. Kritikerroste Ensemble Denada møter Storbritannias nye jazzyndlinger fra Beats & Pieces Big Band til duell under den britiske jazzjournalisten Fiona Talkingtons Conexions-logo. Under ledelse av Geir Lysne skal Det Norske Blåseensemble med Vladislav Sendecki og Kristoffer Lislegård fritt tolke Igor Stravinskijs ”Vårofferet” i anledning verkets 100-årsjubileum.

Ung jazzelite på Mono
Svenska Kaputt med Reine Fiske, Jonas Kullhammar, Torbjörn Zetterberg og Johan Holmegard er booket til en av tre kvelder på Mono. De andre to kveldene står i den unge norske jazzelitens tegn. Først ut er albumaktuelle Chrome Hill med Roger Arntzen, Asbjørn Lerheim og Shining-musikerne Jørgen Munkeby og Torstein Lofthus. Dagen etter kommer Sjur Miljeteig med sitt nye soloprosjekt der han har med seg Olav Torget på gitar, Highasakites Marte Eberson og Øystein Skar på tangenter, samt Per Oddvar Johansen på trommer.

Spansk jazz på Herr Nilsen
Årets konsertserie på Herr Nilsen sparkes i gang med spansk jazz i verdensklasse. Fløytist og saksofonist Jorge Pardo, blant annet kjent fra samarbeid med Paco de Lucia og Chick Corea, kommer med egen trio for å servere en real dose flamencojazz. Også legendariske Bob Dorough (90) skal spille på Herr Nilsen når han nå vender tilbake til Oslo Jazzfestival for fjerde gang. Det svensk-norske jazzkoalisjonen IPA og Knut Værnes Group med Omar Hakim spiller også på denne intimscenen for jazz i løpet av festivaluken.

Konsertserie for barn
Også i år byr festivalen på en egen konsertserie for barn. Denne starter tirsdag 13. august med en gratiskonsert i Universitetets aula under tittelen ”Lyden av Munch” som er et samarbeidsprojekt med Rikskonsertene. Lørdag 17. august byr festivalen på to barnekonserter. Først ut er Knut Lothe med soloprosjektet ”Mr. Ping” for de aller minste, og deretter inntar nok et svensk stjernelag festivalen når Georg Riedel, Sarah Riedel, Thomas Backman, Mathias Ståhl og Jon Fält presenterer ”Jazz på Pippis vis – musik för stora och små” på Nasjonal Jazzscene Victoria.

En rekke jubilanter
I tillegg til den utsolgte åpningskonserten ”Jazz i Operaen: Nora” som markerer Nora Brockstedts 90-års dag, markeres også Jazzin’ Babies’ ti år som band med jubileumskonsert i Universitetets aula og bursdagsfest på New Orleans Restaurant.
Jubilerer gjør dessuten to andre nestorer på programmet: Jon Christensen fyller 70 og Jon Eberson fyller 60.

Oslo Jazzfestival finner sted 12. – 17. august. Hele programmet finner du her.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev