Nyheter

Jubileumssuksess for MaiJazz

Med 57 konserter på programmet ble årets jubileumsutgave av Maijazz den største noensinne, og de omlag 14 000 besøkende gir festivalen publikumsrekord.

–  Jeg synes vi klarte å sette sammen et sterkt program med stor musikalsk spennvidde i år. Årets festival hadde mange høydepunkt, sier festivalsjef Per Hasse Andersen.  Han trekker fram blant annet Gunhild Seims prosjekt ”Story Water” og Bjergsted jazzensembles samarbeid med Elin Rosseland & Fairplay, og Salmer fra kjøkkenet som tre favoritter.

To fulle hus med Jan Garbarek
– Det er helt klart at Jan Garbarek har betydd mye og betyr mye for MaiJazz. Hans to konserter under MaiJazz er de eneste i Norge i år, og de 2500 publikummerne som fikk det med seg, opplevde en Garbarek i storform som likte seg i byens nye konserthus.  At vi i tillegg klarte å få det til slik at fredagens konsert ble tatt opp av NRK TV, er en kjempestor bonus for festivalen, sier daglig leder, Helleik Kvinnesland.

Et økonomisk løft
Maijazz melder om rekordhøy omsetning og rekordhøye besøkstall i jubileumsåret. Et overskudd skal investeres i flere gode produksjoner neste år, forteller festivalen. I tillegg ønsker Majazz å se på en billettpassording med bonus neste år, og festivalen skal vurdere forbedringer rundt utendørskonsertene. Maijazz 2014 arrangeres 6. til 11. mai.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev