Nyheter

Nye verk og prosjekter

Moldejazz kan presentere flere spesialprosjekter på årets festival. Terje Rypdal urfremfører nyskrevet verk, Maria Kannegaard presenterer sitt «Før eller siden er det nå» og Paal Nilsen-Love har satt sammen sitt drømmeband.

– Alle disse tre prosjektene bidrar til at årets utgave av Moldejazz blir en unik opplevelse, sier festivalen i en pressemelding.

Nyskrevet verk av Terje Rypdal
Terje Rypdal ble nylig innlemmet i Rockheim Hall of Fame, han spiller på jazzfestivaler over hele verden og har nettopp avsluttet arbeidet med en ny symfoni. Under fjorårets Moldejazz presenterte han ideen om et nytt prosjekt, «The Sound of Dreams», som nå er klart til uroppføring. Mens hans forrige store prosjekt «Crime Scenes» var bygd opp som en krimhistore med samplinger fra krimfilmer, har han denne gangen bedt trommeslager Paolo Vinaccia lage lydcollager fra filmen «Cinema Paradiso» og konserten åpner med et sitat fra en italiensk slager fra slutten av femtitallet. Terje Rypdal har satt sammen et nytt band med gamle og nye samarbeidspartnere for å realisere lyden av drømmene.

Ungt drømmeband
En av jazzens mest innovative, dynamiske og allsidige trommiser, Paal Nilssen-Love, har satt sammen sitt drømmeband av unge musikere. Musikken vil ha fokus på improvisasjon, energi og lyd. Bandet Large Unit er kommet i stand i samarbeid med Sjøbygda Kunstnarhus.  Foruten Paal Nilssen-Love består bandet av Andreas Wildhagen (trommer), Jon Rune Strøm (bass), Mats Äleklint (trombone), Christian Meaas Svendsen (bass), Klaus Holm (altsaxofon), Kasper Værnes (altsaxofon), Thomas Johansson (trompet), Børre Mølstad (tuba), Ketil Gutvik (gitar) og Lasse Marhaug (elektronikk).

Kannegaard går nye veier
Maria Kannegaard har valgt å gå nye veier i forhold til alt hun har gjort tidligere. Hun har med sitt verk vevet sammen mengder av inspirasjon til et eget utrykk. Besetningen er en blanding av elektriske og akustiske instrumenter og musikerne er plukket fra øverste hylle.

Les mer om Moldejazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev