Nyheter

Jason Moran er årets Artist in Residence

Moldejazz avslører i dag at den amerikanske pianisten Jason Moran (bildet) er årets Artist in Residence. Moran vil gjøre fem svært forskjellige konserter under årets festival.

– Helt siden pianisten Jason Moran entret musikkscenen på slutten av 1990-tallet har han vist seg som noe langt mer enn en fantastisk utøver. Han er en reflektert og til tider provoserende tenker, en musiker som stadig vekk tar nye sjanser og som peker ut nye veier og retninger i dagens jazz. Moran har markert seg som en pianist uten tekniske begrensinger, han er en strålende improvisator, en spennende komponist og arrangør og en bandleder med særlige kvaliteter, sier Moldejazz i en pressemelding.

Som Artist in Residence vil publikum få møte Jason Moran på fem konserter som viser ulike sider ved hans talent. Åpningskonserten «In My Mind» er en multimedial konsert, og er Jason Moran sin hyllest til og utforsking av musikken til en av hans største inspirasjonskilder, pianisten Thelonious  Monk. Moran avslutter Moldeoppholdet med konsert i Molde Domkirke sammen med sin kone, sangeren Alicia Hall Moran.

Mer amerikansk på programmet
Saksofonlegenden Charles Lloyd som kommer med det kritikerroste bandet «Sangam» til Bjørnsonhuset 17. juli. Et av New Yorks store jazzikoner, Tim Berne, kommer med sitt prosjekt Snakeoil til Moldejazz. Norske Ytre Suløens jass-Ensemble og Union Rythm Kings står for «Tradjazz i kjelleren», festivalens nye konserttilbud i tradisjonsrike Alexandrakjelleren.

Mer informasjon om programmet og billettkjøp finner du her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev