Nyheter

Albatrosh med bestillingsverk

I romjula arrangerer Grenland Jazzforum festivalen SMOG i Porsgrunn. Årets hovedattraksjon er et nytt bestillingsverk fra duoen Eyolf Dale og Andrè Roligheten.

I dette bestillingsverket for Grenland Jazzforum og SMOG har Albatrosh satt sammen en besetning med Helge Andreas Norbakken, Per Zanussi og Thomas T. Dahl for å realisere visjonen om en bandutgave av duoen. Asle Karstad vil stå for lyddesign og ivarta verkets kunstneriske visjon.

Duoen, som ble kåret til Årets unge jazzmusikere i 2008, har de siste årene gjort seg sterkt bemerket både her til lands og utenfor landets grenser med omfattende turnévirksomhet og positiv presseomtale. Nå leverer de altså bestillingsverk hjemme i Grenland.

Fokus på det lokale musikkmiljøet
I fjor presenterte SMOG jazzstjerner som Jon Balke, Terje Isungset og Marilyn Mazur. I år har Grenland Jazzforum valgt å fokusere på det etablerte musikkmiljøet i Grenland. Et samarbeidsprosjekt av jazz og litteratur har sin urpremiere på årets SMOG. Poesi og kortprosa fra lokale forfatterstemmer får en annen form akkopampagnert av de etablerte improvisasjonsmusikerne Rune Klakegg, Andrè Kassen, Stig Sjøstrøm og Jan Olav Renvåg.

Videre presenteres vokalisten Synne Sanden og hennes band Chili Vanilla. Sanden er fra Treungen og nykommer i den lokale jazzfamilien. DIS avslutter årets SMOG og er et stjernelag av musikerne Stig Sjøstrøm, Guttorm Guttormsen, Kalle Bratsberg, Ove Iberg, Leif Winther og Rune Klakegg. Prosjektbandet skal ta publikum med tilbake til jazzrockens nyskapende gullalder.

Les mer på Grenland Jazzforums hjemmeside.

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev