Nyheter

Albatrosh med bestillingsverk

I romjula arrangerer Grenland Jazzforum festivalen SMOG i Porsgrunn. Årets hovedattraksjon er et nytt bestillingsverk fra duoen Eyolf Dale og Andrè Roligheten.

I dette bestillingsverket for Grenland Jazzforum og SMOG har Albatrosh satt sammen en besetning med Helge Andreas Norbakken, Per Zanussi og Thomas T. Dahl for å realisere visjonen om en bandutgave av duoen. Asle Karstad vil stå for lyddesign og ivarta verkets kunstneriske visjon.

Duoen, som ble kåret til Årets unge jazzmusikere i 2008, har de siste årene gjort seg sterkt bemerket både her til lands og utenfor landets grenser med omfattende turnévirksomhet og positiv presseomtale. Nå leverer de altså bestillingsverk hjemme i Grenland.

Fokus på det lokale musikkmiljøet
I fjor presenterte SMOG jazzstjerner som Jon Balke, Terje Isungset og Marilyn Mazur. I år har Grenland Jazzforum valgt å fokusere på det etablerte musikkmiljøet i Grenland. Et samarbeidsprosjekt av jazz og litteratur har sin urpremiere på årets SMOG. Poesi og kortprosa fra lokale forfatterstemmer får en annen form akkopampagnert av de etablerte improvisasjonsmusikerne Rune Klakegg, Andrè Kassen, Stig Sjøstrøm og Jan Olav Renvåg.

Videre presenteres vokalisten Synne Sanden og hennes band Chili Vanilla. Sanden er fra Treungen og nykommer i den lokale jazzfamilien. DIS avslutter årets SMOG og er et stjernelag av musikerne Stig Sjøstrøm, Guttorm Guttormsen, Kalle Bratsberg, Ove Iberg, Leif Winther og Rune Klakegg. Prosjektbandet skal ta publikum med tilbake til jazzrockens nyskapende gullalder.

Les mer på Grenland Jazzforums hjemmeside.

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Tollef Østvang

I februar reiser trommeslager Tollef Østvang på USA-turné med Friends & Neighbors. Ved siden av en rekke bandprosjekter finner den travle musikeren også tid til fagforeningsverv og konsert- og festivalarrangering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev