Nyheter

TONO-pris til Manfred Eicher

Den tyske plateprodusenten Manfred Eicher (bildet) og hans plateselskap ECM mottar mandag 16. juli TONO’s FORMIDLERPRIS for 2012. Prisoverrekkelsen skjer på åpningskonsert for Moldejazz med Jon Balkes Siwan Jadid i Bjørnsonhuset.

Eicher mottar årets TONO-pris for 40-års formidlingsinnsats for norsk musikk i utlandet. Av norske artister på ECM finner vi et stjernelag med blant annet Jan Garbarek, Terje Rypdal, Mathias Eick, Ketil Bjørnstad, Trygve Seim, Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær, Arve Henriksen, Frode Haltli, Sinikka Langeland, Trio Mediæval, Christian Wallumrød, Jacob Young, Cikada og Rolf Lislevand.

ECM ble nylig kalt “den viktigste utgiveren i verden for jazz og ny musikk,” av den britiske avisen The Independent.  ECM er også Label in residence på årets Moldejazz.

Prisen deles ut av juryleder i TONO, Synne Skouen.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev