Nyheter

Jazzuka i Molde

Årets Artist in Recidence, Jon Balke, spiller i Bjørnsonhuset med SIWAN (bildet) på åpningsdagen for årets Moldejazz. Resten av uka kan publikum få oppleve blant andre Norah Jones, Jack Bruce med Spectrum Road, Trondheim Jazzorkester, The John Scofield Hollowbody Band og finale i Jazzintro.

Pianist og komponist Jon Balke er årets Artist in Residence under Moldejazz 2012. I Molde vil publikum få oppleve Jon Balke i fem–seks svært forskjellige musikalske konstellasjoner som viser hans store allsidighet og evne til å fordype seg i sitt musikalske materiale.

ECM-fokus under Moldejazz
Moldejazz lanserer det legendariske plateselskapet ECM som Label in Residence under årets festival. Sammen med Manfred Eicher har Moldejazz valgt ut ti konserter med aktuelle utøvere fra ECMkatalogen. Årets Artist in Residence, Jon Balke, er representert med Siwan Jadid, solokonsert og Batagraf. Stefano Bollani kommer med sin danske trio, Andy Sheppard kommer med Trio Libero og franske Louis Sclavis  spiller med  Atlas Trio. Tord Gustavsen som har hatt stor suksess med utgivelsen The Well, kommer med kvartett.  Nik Bärtsch debuterer i Molde med bandet Ronin,  multi- instrumentalisten Stephan Micus spiller i Norge for aller første gang og festivalen avsluttes i Molde Domkirke med det strålende samarbeidet mellom Giovanna Pessi og Susanna Wallumrød.

Skaper New Orleansstemning under Moldejazz
Etter nærmere 20 festivalengasjement på rad i Molde – en uslåelig rekord – er Ytre Suløens Jass-Ensemble klar for årets festival. Ytre Suløens Jass-Ensemble med Tricia Boutté og Jazzbanditt skal skape New Orleansstemning under Moldejazz. Festivalen viderefører suksessoppskriften med det New Orleans-inspirerte konseptet, og det blir swing, tradjazz og kreolsk mat.

Moldejazz satser på barn og unge
I år utvider Moldejazz konserttilbudet for de aller yngste, og barna får også sitt eget ukespass. Talentscenen for ungdom er flyttet fra Rådhusplassen til taket på det nye kulturbygget Plassen.
– Som konsertarrangør er det viktig å sørge for rekruttering både med tanke på et fremtidig jazzpublikum samt inspirere til fremtidige musikere. Målet er å øke barns forståelse og interesse for jazzmusikk gjennom lytting og aktiv deltakelse, heter det i en pressemelding fra Moldejazz.

Se hele programmet for Moldejazz her.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev