Nyhet

DNB-prisen til Ola Kvernberg

Ola Kvernberg er den verdige vinneren av DNB-prisen på kr 300 000, som ble utdelt under Kongsberg Jazzfestival lørdag ettermiddag.

Ola Kvernberg (31) er en jazzmusiker som har plassert seg sentralt i norsk jazzliv. Han er opprinnelig kjent for sitt string-swing-spill, men har stilmessig beveget seg mot et mer moderne uttrykk. Rundt år 2000 ble han kjent etter han samarbeidet med Hot Club de Norvège.

«Ola er en dyktig solist og en etterspurt musiker, komponist og arrangør. Ikke minst er juryen imponert over bestillingsverket og plata «Liarbird». Musikken hans holder et høyt nivå både nasjonalt og internasjonalt» sier jurymedlem Tor Dalaker Lund i en pressemelding fra Kongsberg Jazzfestival.

Prisen har blitt delt ut til unge, men etablerte norske jazzmusikere siden 1996, og Kvernberg er i godt selskap.

Kvernberg selv hadde akkurat kommet hjem fra ferie og ble veldig glad for å motta prisen. «Det er utrolig hyggelig å få denne prisen på Kongsberg. Her har jeg jo spilt mange ganger før og festivalen har en spesiell plass i mitt hjerte.»

Ola Kvernberg har samarbeidet med blant annet Ingebrigt Haker Flåten, som fikk prisen i 2004 og Ole Morten Vågan, som mottok den i 2009.

Fra forsiden

Nyhet

NTTs Påskenøtter!

Vinn konsertbilletter ved å svare på Now’s The Times tradisjonsrike påskenøtt-webskjema!

Meld deg på vårt nyhetsbrev