Nyheter

Internasjonal bransje til sølvbyen

Kongsberg Jazzfestival har i samarbeid med Music Export Norway invitert et tredvetalls bransjefolk fra hele verden til seminaret Silver City Sounds. I tillegg vil All About Jazz presentere en norsk konsertserie under festivalen.

Fra 4. til 7. juli samler Silver City Sounds internasjonale delegater og norske bransjefolk til seminar, konsertopplevelser og nettverksbygging under Kongsberg Jazzfestival. Blant delegatene finner vi AllAboutJazz (USA), Ozella Music (Germany), Elastic Artists Agency (UK), artribute (Germany), TD Vancouver International Jazz Festival (Canada), DownBeat (USA), Jazzwise Magazine (UK), Skopje Jazz Festival (Macedonia) og Arts Centre Vooruit (Belgium).

Norwegian Jazz Launch
Norsk jazzforum vil presentere Norwegian Jazz Launch for delegatene. Lanseringsprogrammet inkluderer i 2012 musikerne Karl Seglem (bildet), Frøy Aagre, Stian Westerhus, Mari Kvien Brunvoll og Mats Eilertsen. Blant annet skal den britiske BBC-journalisten Fiona Talkington gjøre et liveintervju med gitarist Stian Westerhus torsdagen, før den internasjonale delegasjonen drar ned til EnergiMølla for å høre Karl Seglem med Eple Trio.

All About Jazz presenterer norsk jazz
Sjefredaktør for den internasjonale nettsiden All About Jazz, John Kelman, har kuratert en egen konsertserie med norske band under Kongsberg Jazzfestival. Det blir sju konserter med noen av Kelmans norske favoritter under labelen «All About Jazz Presents».
– Jeg har hørt på norsk jazz siden jeg var i tenårene i steinalderen på tidlig 70-tallet, og blir stadig imponert over dens bredde og uttrykk, sier John Kelman til festivalmagasinet.

Se programmet til Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Henriette Hvidsten Eilertsen

- Det er mer spennende å forme fløytas egen identitet i den moderne jazzen fullt og helt, forteller Henriette Hvidsten Eilertsen som første i Norge med bachelorgrad i jazzfløyte. Eilertsen kom nylig hjem fra en bærekraftig turne i Frankrike, har gitt ut singel med trioen sin, og var en av initiativtakerne til OJKOS som hun skal gi ut album med i 2024.

Now's the time

NTT: Symre og Øyunn er dagens navn

Juleskeptisk låt fra Symre Bang, Øyunn utforsker usikkerheten på sin albumdebut, protestjazz fra Dafnie og rapporter fra Kris Davis og Lee Ritenour.

Meld deg på vårt nyhetsbrev