Nyheter

Internasjonal bransje til sølvbyen

Kongsberg Jazzfestival har i samarbeid med Music Export Norway invitert et tredvetalls bransjefolk fra hele verden til seminaret Silver City Sounds. I tillegg vil All About Jazz presentere en norsk konsertserie under festivalen.

Fra 4. til 7. juli samler Silver City Sounds internasjonale delegater og norske bransjefolk til seminar, konsertopplevelser og nettverksbygging under Kongsberg Jazzfestival. Blant delegatene finner vi AllAboutJazz (USA), Ozella Music (Germany), Elastic Artists Agency (UK), artribute (Germany), TD Vancouver International Jazz Festival (Canada), DownBeat (USA), Jazzwise Magazine (UK), Skopje Jazz Festival (Macedonia) og Arts Centre Vooruit (Belgium).

Norwegian Jazz Launch
Norsk jazzforum vil presentere Norwegian Jazz Launch for delegatene. Lanseringsprogrammet inkluderer i 2012 musikerne Karl Seglem (bildet), Frøy Aagre, Stian Westerhus, Mari Kvien Brunvoll og Mats Eilertsen. Blant annet skal den britiske BBC-journalisten Fiona Talkington gjøre et liveintervju med gitarist Stian Westerhus torsdagen, før den internasjonale delegasjonen drar ned til EnergiMølla for å høre Karl Seglem med Eple Trio.

All About Jazz presenterer norsk jazz
Sjefredaktør for den internasjonale nettsiden All About Jazz, John Kelman, har kuratert en egen konsertserie med norske band under Kongsberg Jazzfestival. Det blir sju konserter med noen av Kelmans norske favoritter under labelen «All About Jazz Presents».
– Jeg har hørt på norsk jazz siden jeg var i tenårene i steinalderen på tidlig 70-tallet, og blir stadig imponert over dens bredde og uttrykk, sier John Kelman til festivalmagasinet.

Se programmet til Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyheter

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev