Nyheter

25 nye navn til Oslojazz

Madeleine Peyroux (bildet), Bugge Wesseltoft, Arild Andersen Quintet, Snah, Ståle Storløkken og Det Norske Poesi & Satireorkester er blant 25 nye navn som nå er bekreftet til årets Oslo jazzfestival.

Vokalist og gitarist Madeleine Peyroux slo gjennom med 2005-albumet ”Careless Love” som solgte over en million eksemplarer på verdensbasis. Siden har hun bergtatt publikum på klubber og festivaler verden over, og tirsdag 14. august inntar hun Sentrum Scene for å spille på Oslo Jazzfestival 2012.

Mot slutten av 2011 slapp Bugge Wesseltoft soloalbumet “Songs” som ble skamrost av kritikere og lå ni uker på VG-lista, og onsdag 15. august kommer han til Universitetets aula for å spille fra dette albumet.

Lørdag 18. august kommer Arild Andersen til Nasjonal jazzscene Victoria med sin nye europeiske kvintett bestående av Markus Stockhausen, Tommy Smith, Marcin Wasilewski og Patrice Heral. Hit kommer også Jon Cowherd Mercy Project med Steve Cardenas, John Patitucci og Brian Blade og Statkrafts Young Star 2011 Anja Lauvdal med sitt band Skadedyr. Dessuten minnes Totti Bergh med en egen konsert.

Også Herr Nilsen holder åpent hele festivaluka, og hit kommer det indiske bandet Dhruv og den islandske pianisten Sunna Gunnlaugs med saksofonist Tore Brunborg som gjest. De to unge og svært dyktige norske musikerne Elisabeth Lid Trøen og Kasper Værnes kommer også til Herr Nilsen med hvert sitt band.

Jazz og poesi er utgangspunktet for Oslo Jazzfestivals nye konsertserie i Bikuben. Dagfinn Nordbø åpner serien med Det Norske Poesi & Satireorkester onsdag 15. august. Kvelden etter overtar Jan Erik Vold sammen med Alfred Janson, og til slutt inntar Frode Grytten scenen med en liten elite bestående av Pedro Carmona-Alvarez, Morten Qvenild og Ole Morten Vågan.

Motorpsychos Snah og Supersilents Ståle Storløkken spiller hvert sitt solosett i Oslo domkirke fredag 17. august. I tillegg spiller også The Brazz Brothers og Magnolia Jazzband med Topsy Chapman og hennes to døtre bekreftet i Oslo domkirke. Chapman og døtrene gjør også en egen konsert på Teaterkjeller’n med bandet Solid Harmony.

Jazzens røtter presenteres på New Orleans Restaurant, og i år blir det jubileumskveld med Christiania 12, David Skinners nye Fats Waller Project og svensknorske Union Rhythm Kings med gjestene Mattias Seuffert og Børre Frydenlund. Det blir også et etterlengtet gjensyn med Kustbandet fra Sverige, og så avslutter Jazzin’ Babies det hele lørdag 18. august.

For øvrig er det internasjonale stjernelaget The Deciders med Fredrik Ljungkvist, Rudi Mahall, Axel Dörner, Ole Morten Vågan og Jon Fält bekreftet til Mono, og Torgrim Sollids Østerdalsmusikk presenteres i Kulturkirken Jakob.

Oslo Jazzfestival 2012 finner sted 13. – 18. august.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev