Nyheter

Jazzfestivalene samarbeider godt

Det er godt samarbeidsklima mellom norske jazzfestivaler. Maijazz i Stvanger og Jazzfest i Trondheim har gått sammen om å hente inn to store britiske navn til årets festivaler.

Gjennom flere år har norske jazzfestivaler samarbeidet godt. Jazzfest i Trondheim samarbeidet med Moldejazz om Ola Kvernbergs “Liarbird”-prosjekt, MaiJazz i Stavanger og Jazzfest samarbeidet i 2011 om Madeleine Peyroux. I år har de to sistnevnte festivalene gått sammen om to store engelske navn: Allan Holdsworth Band og Stacey Kent (bildet).

Daglig leder i Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk, er strålende fornøyd med dette. – MaiJazz er våre gode festivalvenner. Vi konkurrerer ikke om det samme publikum, så det er naturlig å ha et samarbeid som dette. Vi utnytter hverandres kompetanse og har et felles mål –  å skape unike tilbud til publikum. Når et verdensnavn er i Norge er det både ressursmessig og miljømessig gevinst på å dele de gode opplevelsene, uten at vi mister vår kunstneriske profil. Såpass rause må man være, sier Sandbakk i en pressemelding. Daglig leder i MaiJazz, Helleik Kvinnesland, sier seg enig med Sandbakk og ser frem til ytterligere samarbeid i årene som kommer.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev