Nyheter

– Mer penger og fleksible ordninger

Onsdag 11. april inviterte MFO til debatt om norsk musikkeksport. Ikke overraskende var ønskene fra bransjen og musikerne mer støtte og fleksible tilskuddsordninger.

Bakgrunnen for debatten på Café Mono onsdag, er Kulturdepartementes arbeid med å slå sammen Music Export Norway (MEN) og Musikkinformasjonssenteret (MIC) til ett felles eksportorgan. Reneé Rasmussen (bildet), forbundsleder i MFO og medlem av arbeidsgruppa som skal foreslå en løsning for MIC/MEN, innledet med å si at MFO ønsket en konstruktiv debatt hvor bransjen ser framover.

I panelet satt Synne Skouen (komponist), Joakim Haugland (Smalltown Supersound), Frøy Aagre (musiker og komponist) og Anders Odden (musiker og «bransjemann»). Debattantene har noe ulike utgangspunkt og det ble tydelig at de også har ulike behov. Komponist Synne Skouen understreket viktigheten av å beholde MICs eksisterende noteavdeling som er et nav i norske komponisters virksomhet. Musikerne Frøy Aagre og Anders Odden ser nytte i MIC og MENs kompetanse, informasjonsvirksomhet og organisering av internasjonale møteplasser. Joakim Haugland, som driver det internasjonalt anerkjente plateselskapet Smalltown Supersound, har verken behov for MIC/MENs kompetanse eller nettverk og mener at dette er noe bransjeaktørene selv må opparbeide seg. Men det alle var enige om er at det utvilsomt er behov for mye mer penger og ikke minst fleksible tilskuddsordninger.
– Tilskuddsordningene må følge musikklivets dynamikk, sa Anders Odden. Han sa også at større prosjektmidler eller arbeidsstipend vil gi musikerne den økonomiske tryggheten til å ta større risiko og satse internasjonalt.

Arbeidsgruppen skal levere sitt forslag til Kulturdepartementet innen 1. mai 2012.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Roger Jurtappens urbane eleganse

Georg Reiss dyrker klarinettklangen, Ina Sagstuen gjenoppliver Skadedyr, ny serie om trombonen i film og TV og John Cale spiller en strålende konsert.

Nyhet

Siste Motvind i Oslo

Tre nye bestillingsverk og flust av go'biter under Motvindfestivalen i Oslo 15. - 17. juni. Dette blir også siste mulighet for å oppleve Motvind som byfestival, fra og med neste år er det kun i skauen det skjer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev