Nyhet

Nytt programslipp fra Kongsberg Jazzfestival

I dag lanserer festivalen nye navn til sommerens store begivenhet. Atomic, Solveig Slettahjell og Morten Qvenild, Joe McPhee/Evan Parker Duo og Timbuktu + DATAROCK blir å finne på scenen i sølvbyen.

Svenske Timbuktu er en av Skandinavias mest populære artister, og ble for sin musikk tildelt Nordisk Råds språkpris for 2011. Sammen med Bergensbandet DATAROCK, som presenterer en miks av elektronika, rock, synthpop, new wave og tidlig 80-talls disco, gjester han hovedscenen Tubaloon.

Solveig Slettahjell og Morten Qvenild gav i fjor ut plata ”Antologie”, og det er dette repertoaret de i sommer vil presentere i Kongsberg kino. Her får man høre personlige versjoner av låter fra ABBA til Rolling Stones. Den svensk-norske kvintetten Atomic kommer for å presentere sin musikk av høy intensitet. I tillegg får publikum muligheten til å høre Joe McPhee / Evan Parker Duo i Smeltehytta.

Fokus på unge norske
Kongsberg Jazzfestival presenterer et utvalg av unge norske musikere, og avholder blant annet fire jam-kvelder hvor Ronja, Magnus Grimnes Kvartett, Hanna Paulsberg Concept og Oscar Grönberg Trio spiller. I tillegg presenteres to av Jazzintros åtte finalebandpå Odd Fellow. Pianotrioen Moskus med sitt utadvendte, kreative og lekne spill møter KNYST! som har utgangspunkt i tradisjonen fra frijazzen på sekstitallet.

Barnival
De to barnivalkonsertene er i år Lyriaka og Rytmer fra verdensrommet. Lyriaka har turnert Norge rundt i flere år og har intet mindre en syv plateutgivelser bak seg, som også har gitt dem en spellemannpris. Rytmer fra verdensrommet er en reise ut i rommet med de to trommespillende astronautene Peter Baden og Håkon Mjåset Johansen som begge har bakrunn fra en rekke band i flere sjangre. Her blir hele lokalet omgjort til univers og alle får bli med på reisen.

Les mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyhet

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev