Nyhet

Norsk seier i nordisk jazzkonkurranse

Hanna Paulsberg Concept ble i Stockholm i helgen kåret til Young Nordic Jazz Comets 2011. Den norske kvartetten stakk av med seieren foran fem andre nordiske band.

Jazzklubben Fasching var fylt til randen under den nordiske jazzbegivenheten i Stockholm i helgen. Seks unge, talentfulle jazzband fra hele Norden var samlet for å konkurrere om tittelen Young Nordic Jazz Comets 2011 og en pris på 8000 euro øremerket nordisk turné.

Nivået var høyt, og juryen bekreftet at det var tett konkurranse. Den norske kvartetten med saksofonist Hanna Paulsberg fra Rygge i spissen, trakk altså det lengste strået. Juryformann Stuart Nicholson, britisk jazzskribent og forfatter, fremhevet Hanna Paulsberg Concepts samspill og mente kvartetten framsto med mest «guts».  Solistprisen gikk til den svenske saksofonisten Johan Christoffersson.

Talentfulle unge musikere
Hanna Paulsberg Concept består av Hanna Paulsberg fra Rygge i Østfold på saksofon, svenske Oscar Grønberg på piano, Trygve Waldemar Fiske fra Frei på Nordmøre på bass og Hans Hulbækmo fra Østerdalen på trommer. Musikerne har bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim.

Bandet, som ble dannet tidlig i 2010, og er sterkt inspirert av Wayne Shorter Quartets energiske og melodisk samspill. Etterhvert har kvartetten gjennom Paulsbergs originale komposisjoner, utviklet sitt eget uttrykk med lekende samspill og sterke melodier. Hanna er en talentfull musiker som har gjort seg bemerket allerede i ung alder. Hun har blant annet spilt med Trondheim Jazzorkester som ett av flere prosjekter. I desember i fjor ble Hanna Paulsberg presentert i jazztidskriftet Jazznytt som et nytt spennende navn.

Nordisk samarbeid
Young Nordic Jazz Comets er et samarbeidsprosjekt mellom jazzorganisasjonene i de nordiske landene, og har siden 2000 vært en årlig event på den nordiske jazzscenen.  Det var Norsk jazzforums søsterorganisasjon i Sverige, Svensk Jazz, som var vertskap for årets arrangement. I årets jury satt Stuart Nicholson (britisk jazzskribent og forfatter), Antanas Gustys (leder Vilnius Jazz Festival, Litauen) og den Sverigebaserte sangerinnen Elisabeth Kontomanou.

Det viktigste målet ved Young Nordic Jazz Comets er å få større fokus på nye, unge jazztalenter og gi dem muligheten til å få møte sitt framtidige publikum ved å spille på profesjonelle konsertscener.

Blant de tidligere vinnerne av Young Nordic Jazz Comets finner vi K Trio (ISL), Jazzkamikaze (DK/NO), Kvalda (FIN) og norske PELbO. Den norske gitaristen Even Helte Hermansen fra Supersonic Rocketship og saksofonist André Roligheten fra Albatrosh vant solistprisen i henholdsvis 2007 og 2008.

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Kjetil Mulelid

Pianist og komponist Kjetil Mulelid er aktuell med trioen sin i Nordic Jazz Comets denne uka. Han jobber også med et soloprosjekt som vi får høre mer av på nyåret.

Meld deg på vårt nyhetsbrev