Nyhet

Brian Eno kurator for Punkt 2012

Den britiske superprodusenten Brian Eno blir kurator for Punktfestivalen neste år, melder avisa Fædrelandsvennen idag.

I 2008 gjestet Brian Eno Punktfestivalen med den audiovisuelle installasjonen ”77 Million Paintings for Punkt». Verket, med nykomponert originalmusikk, var spesialdesignet for festivalen. Neste år vender altså produsenten tilbake til Sørlandsfestivalen som gjestekurator.

– Å få Eno til å gjøre et så stort prosjekt som dette er noe folk både i London og resten av verden prøver å få til hele tiden. Men han har kun takket ja til en liknende oppdrag en gang før. Det var med prosjektet Luminous i operahuset i Sydney i 2009, fortelle Punktfestivalens Erik Honoré til Fædrelandsvennen.

Brian Eno startet opp Roxy Music sammen med Bryan Ferry og har siden vært produsent for artister som David Bowie, Talking Heads, U2 og Coldplay. Eno regnes også som opphavet til sjangeren ambient og er i tillegg installasjonskunstner.

Les saken i Færdelandsvennen her.

Fra forsiden

Nyhet

Bodø Jazz Open avlyst

Bodø Jazz Open er den første av jazzens maifestivaler som nå avlyser. - Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å ta, men det er ikke lenger mulig å se for seg at vi kan gjennomføre festivalen som normalt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Nyhet

Jazzintro på vent

Førstkommende helg skulle første runde av Jazzintro 2020 vært arrangert, men på grunn koronasituasjonen er lanseringsprogrammet satt på vent. Norsk jazzforum forsikrer likevel om at Jazzintro skal arrangeres i en eller annen form.

Meld deg på vårt nyhetsbrev