Nyhet

Brian Eno kurator for Punkt 2012

Den britiske superprodusenten Brian Eno blir kurator for Punktfestivalen neste år, melder avisa Fædrelandsvennen idag.

I 2008 gjestet Brian Eno Punktfestivalen med den audiovisuelle installasjonen ”77 Million Paintings for Punkt». Verket, med nykomponert originalmusikk, var spesialdesignet for festivalen. Neste år vender altså produsenten tilbake til Sørlandsfestivalen som gjestekurator.

– Å få Eno til å gjøre et så stort prosjekt som dette er noe folk både i London og resten av verden prøver å få til hele tiden. Men han har kun takket ja til en liknende oppdrag en gang før. Det var med prosjektet Luminous i operahuset i Sydney i 2009, fortelle Punktfestivalens Erik Honoré til Fædrelandsvennen.

Brian Eno startet opp Roxy Music sammen med Bryan Ferry og har siden vært produsent for artister som David Bowie, Talking Heads, U2 og Coldplay. Eno regnes også som opphavet til sjangeren ambient og er i tillegg installasjonskunstner.

Les saken i Færdelandsvennen her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev