Nyhet

Ung jazzjam på Kongsberg

Under årets Kongsberg Jazzfestival er det nok en gang unge musikere som står på scenen for å sette god stemning i publikum før jammen starter.

Tre netter på rad blir det jam på Det Lille Extra på Kongsberg jazzfestival. Den lokale bassisten Christian Meaas Svendsen deltar med trioen Knyst! på torsdag og Mopti (bildet) på fredag. Lørdag er det bandet Shotgun som drar igang jammen.

– Å prioritere jammene høyt er på mange måter en investering for festivalens videre eksistens og program. Jam er tross alt et av de viktigste treffpunktene for musikere og det er utrolig mange band og konstelasjoner gjennom tidene som har oppstått som følge av jam. Dessuten kan unge uetabalert musikere få sjansen til å spille med proffe musiker, noe som er gull verdt for rekrutteringen, forteller Harald Lassen, saksofonist i kvintetten Mopti, kjent fra miljøet rundt jazzlinja på Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Se hele programmet til Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev