Nyhet

Jazz Norway in a Nutshell

Onsdag 25. mai er det igjen duket for Jazz Norway in a Nutshell i Bergen. Dette er en showcase for journalister, festival- og jazzklubbarrangører fra hele verden, og foregår parallellt med første uka av Nattjazz. Tekst: Jan Granlie

Det er Vestnorsk Jazzsenter som står bak dette prosjektet. I samarbeid med Utenriksdepartementet, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Norsk jazzforum, Music Export Norway, MIC og Festspillene i Bergen vil man presentere det beste av det beste av den norske jazzen for et rikholdig, internasjonalt publikum.

Foruten å følge programmet på Nattjazz de fire første dagene, vil man ha utflukter til Hardanger, med konsert med BMX m/Per Jørgensen, tur til Glesvær for å overhøre bandet Electric Pansori (Christian Wallumrød, Ivar Grydeland og Per Oddvar Johansen), pluss en dag med ekstremsport på Voss – med paragliding, fiske og ekstrempadling.

Jazz Norway in a Nutshell har vært arrangert med stor suksess i flere år, og det er mangt et norsk jazzensemble som har fått jobber i utlandet pga. dette arrangementet.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev