Nyhet

Jazz Norway in a Nutshell

Onsdag 25. mai er det igjen duket for Jazz Norway in a Nutshell i Bergen. Dette er en showcase for journalister, festival- og jazzklubbarrangører fra hele verden, og foregår parallellt med første uka av Nattjazz. Tekst: Jan Granlie

Det er Vestnorsk Jazzsenter som står bak dette prosjektet. I samarbeid med Utenriksdepartementet, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Norsk jazzforum, Music Export Norway, MIC og Festspillene i Bergen vil man presentere det beste av det beste av den norske jazzen for et rikholdig, internasjonalt publikum.

Foruten å følge programmet på Nattjazz de fire første dagene, vil man ha utflukter til Hardanger, med konsert med BMX m/Per Jørgensen, tur til Glesvær for å overhøre bandet Electric Pansori (Christian Wallumrød, Ivar Grydeland og Per Oddvar Johansen), pluss en dag med ekstremsport på Voss – med paragliding, fiske og ekstrempadling.

Jazz Norway in a Nutshell har vært arrangert med stor suksess i flere år, og det er mangt et norsk jazzensemble som har fått jobber i utlandet pga. dette arrangementet.

Fra forsiden

Nyhet

Bodø Jazz Open avlyst

Bodø Jazz Open er den første av jazzens maifestivaler som nå avlyser. - Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å ta, men det er ikke lenger mulig å se for seg at vi kan gjennomføre festivalen som normalt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Nyhet

Jazzintro på vent

Førstkommende helg skulle første runde av Jazzintro 2020 vært arrangert, men på grunn koronasituasjonen er lanseringsprogrammet satt på vent. Norsk jazzforum forsikrer likevel om at Jazzintro skal arrangeres i en eller annen form.

Meld deg på vårt nyhetsbrev